E-team maakt mooi debuut op NK

Het hele team – Siebe, Sietse, teamleider Saskia, Kasper, Kelvin en Nils – genieten na het toernooi van de appeltaart.

Het E-team van Magnus met Kelvin, Nils, Kasper, Siebe en Sietse, heeft tijdens het NK voor E-teams in Naaldwijk 6 punten gehaald uit 7 wedstrijden. Daarmee zijn we gedeeld 23e geworden van in totaal 40 teams. Een mooie prestatie van onze jonge schakers op hun eerste NK.

Tegen de latere kampioenen van De Paardensprong.

Spannend, maar vooral ook superleuk. Oh ja, en ook nog leerzaam. Een hele dag schaken om het Nederlands Kampioenschap is een hele belevenis. Met 40 teams uit heel Nederland, meer dan 160 kinderen, ouders, ooms en tantes, fans, trainers en andere begeleiders, maakt zo’n toernooi veel indruk.

Heel knap dat onze kinderen, die voor het eerst aan een NK meededen, meteen goed uit de startblokken kwamen. 3-1 tegen het team van Promotie. De 2e ronde was echter andere koek. De Paardesprong uit Groningen, met 3 van de 4 beste spelers in Nederland in de leeftijdscategorie tot en met 10 jaar, was de tegenstander. De 4-0 nederlaag kwam dus niet onverwacht. Complimenten vooral voor Kelvin, die het Eelke de Boer aan het 1e bord heel moeilijk maakte.

Uiteindelijk wonnen we 2 keer, speelden we 2 keer gelijk en verloren we 3 keer. Daarmee eindigde ons E-team op de gedeeld 23e plek. Een nette prestatie.

Het gezelligste team van het NK …,

Dharma en ik willen onze spelers een groot compliment geven voor de teamgeest. Individueel ging het bij de een misschien wat beter dan bij de ander, maar iedereen heeft een bijdrage geleverd aan de behaalde matchpunten. En dat is wat telt! Het hielp natuurlijk ook dat jullie met Saskia een geweldige teamleider hadden!

Ook een hartelijk dank aan ouders, broer, zus en oom voor jullie bijdrage aan de leuke sfeer. We zijn dan in schaakopzicht niet bovenaan geëindigd, maar we waren wél met afstand de gezelligste (of de gekste) delegatie! Misschien hebben we die taart wel daarvoor gekregen…

…. met de leukste fans in de Magnushoek.

Eindstand

1. De Paardensprong (14 punten uit 7)
2. Vas (11 punten)
3. Leiderdorp (11 punten)

23. Onder meer Magnus Leidsche Rijn (6 punten).

De volledige stand en alle persoonlijke uitslagen.