Kaas van het brood (ronde 6)

De broodjes met kaas zijn hier heel lekker. Maar die kaas bedoel ik natuurlijk niet. Laura liet zich in haar partij de kaas van het brood eten. Ze stond een Paard voor en haar tegenstander raakte zijn Dame en een gedekte pion van Laura aan. ‘Aanraken is zetten’ is dan de regel. En als je een stuk van de tegenstander hebt aangeraakt moet je dat stuk slaan. De tegenstander van Laura zag dat hij zijn Dame zou gaan verliezen en deed toen maar een andere zet. Laura, veel te aardig, vond het goed.

Later in de partij stond Laura pat. Nou ja, bijna. De tegenstander had zijn Koning al aangeraakt. Na een Koningszet zou het pat zijn. Hij deed toen toch een zet met zijn Dame en won zo toch de partij. Dat waren dus 2 dikke plakken kaas die Laura zich van haar brood liet eten.

Nils pakte wel het volle punt en staat nu met 3,5 uit 6 partijen net in de bovenste helft. Kelvin verloor, met een traan. Kop op; nog 1 ronde te gaan.