Magnus jeugdschaakclub van het jaar

Annemiek toont trots de sculptuur, bij de verkiezing als SGS-jeugdvereniging van het jaar.

Onze club is door de SGS gekozen tot jeugdschaakclub van het jaar. Ik maak het mijzelf verder gemakkelijk door het lovende bericht over Magnus van de website van de SGS over te nemen.

“De vorig jaar (2 juli 2012) opgerichte jeugdschaakvereniging Magnus Leidsche Rijn is door de jeugdcommissie van de SGS gekozen tot schaakclub van het jaar 2012/2013.
De vereniging telt binnen 1 jaar maar liefst 52 jeugdleden en ook veel successen werden al geboekt. De vereniging werd in zijn eerste jaar 3e tijdens het SGS kampioenschap voor E-teams, verschillende spelers mochten deelnemen aan het NK en ook bij de andere toernooien was Magnus sterk vertegenwoordigd. Het aantal jeugdspelers binnen de SGS is dit jaar fors gegroeid. Vorig jaar al kenden we een groei van 9% en dit jaar zelfs 20%. Een deel van deze groei is te danken aan de nieuwe schaakvereniging Magnus.

Afgelopen vrijdag organiseerde Magnus een afsluitende avond voor alle jeugdspelers en ouders. Voorzitter Jeroen Schuil en bestuurslid jeugdzaken Marcel Janssen brachten een verrassingsbezoek aan de vereniging van het jaar 2012/2013. De glazen sculptuur werd overhandigd (onder groot applaus) aan secretaris Annemiek Zeeman. Hiermee werden ze de opvolger van de Barneveldse Schaakvereniging die in het seizoen 2011/2012 club van het jaar was geworden.

Tijdens deze avond werden ook alle prijswinnaars en vrijwilligers (met name ouders) in het zonnetje gezet. 8 trainers van Magnus behaalden ook het diploma voor schaaktrainer 1.
Via deze weg van harte proficiat met het behalen van deze mooie prijs! Veel succes de komende jaren met de verdere groei van deze mooie vereniging!”