Heel dicht bij de Grootmeesters

Het eerste toernooi van dit seizoen is alweer achter de rug. Een week geleden hebben Arman, Lucas en Kelvin meegedaan aan de Grand Prix in Gouda. Dat was een leuk toernooi en wel speciaal dat je in een hele grote zaal zit met kinderen die in 2006 zijn geboren en een paar tafels verder spelen de grootmeesters.

Lucas en Kelvin zaten in een flinke pool met 28 deelnemers maar hebben het knap gedaan. Lucas is 9e geworden met 6 punten uit 11 wedstrijden. Een hele mooie prestatie. Kelvin heeft het ook heel goed gedaan en is vierde geworden met 8,5 punt uit de 11 wedstrijden. Aan de top was het spannend. Uiteindelijk had de winnaar 9 punten en hadden nummers 2, 3 en 4 allemaal 8,5 punt. Kelvin had echter 1 weerstandspuntje te weinig om een beker mee te nemen naar huis.

Arman is de remisekampioen geworden. In D-groep is hij 10e geworden van de 22 deelnemers, ook een mooie prestatie. Daarbij heeft Arman 4,5 punt gehaald met 3 winstpartijen en 3 keer remise.

Al met al was dit wel een leuk begin van het nieuwe seizoen, want met 11 wedstrijden zitten de mannen al weer goed in het ritme.