De Koningsbloemen pakken mooie 3e plek tijden HBoN-schaaktoernooi

HBoN2-webMinstens 12 Magnuskinderen hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan het HBoN (Hoogbegaafdenonderwijs Nederland) schaaktoernooi in Utrecht. Ik hoop dat ik niemand heb gemist, want er deden meer dan 300 kinderen mee. En dan zie je snel iemand over het hoofd. In 2 groepen – middenbouw en bovenbouw – streden 77 basisschoolteams om de eer.

Team De Superspitsen van basisschool De Spits uit Utrecht pakte de belangrijkste prijs door de bovenbouw te winnen. Dat wordt in januari een mooi gevecht met onze Magnustoppers Arman, Kelvin en Nils, samen met Lucia van De Binnentuin (team De Koningsbloemen, zie foto) om het Utrechts Kampioenschap voor basisscholen. De Koningsbloemen eindigden met slechts 1 matchpunt minder op de 3e plek en wisten de Superspitsen op 2-2 te houden.
Kelvin verdient een bijzondere vermelding, want hij wist aan het 2e bord de geweldige score van 7 uit 7 te halen.

Jochem en Janne van de Pionrozen (het wordt steeds leuker) van De Binnentuin waren iets minder succesvol, maar hebben toch een lekker toernooi gespeeld.

Het team De Paardenbloemen (ook van de Binnentuin) met Sietse, Marijn, Bram en Thomas speelde de hele dag bovenin mee met bij de middenbouw.

Sanne was de steunpilaar van De vier Torenketsers (!!) van de Beatrixschool. Nog niet zo lang lid van onze club, streed ze elke partij tot de laatste pion en wist zo 3½ punt voor haar team te scoren. Zij inspireerde haar teamgenoten Mark, Laura en Yannick tot grootte hoogten en een mooie plek in de middenmoot van de middenbouw.

Aan het einde van de dag zag ik ook nog de niet zo zonnige blik van Krijn (van de Andersenschool uit Woerden). Ik heb hem maar niet gevraagd naar zijn belevenissen. Dan moet eerst de zon weer doorbreken.

> Uitslagen en eindstanden