Superspannend NK-rapid in Eindhoven

20131116 Santi en KelvinOp de Technische Universiteit in Eindhoven werd afgelopen zaterdag (16 nov) voor de 25e keer het open-NK-rapid georganiseerd. In de grote aula werden alle partijen gespeeld door hele grote (van 25 jaar) en hele kleine kinderen (met knuffel). Er waren hele moeilijke schaakpuzzels om op te lossen maar ook regendruppel quizjes. Er waren kinderen uit het hele land en zelfs uit Belgie.

Santi kreeg in de eerste ronde meteen een bye. Als beloning mocht ze daarna meteen op het digitale bord spelen. Het werd een spannende en moeilijke partij. In totaal won Santi nog 2 wedstrijden, een hele knappe prestatie. Haar rating groeide van 0 tot over de over de duizend!

Kelvin begon heel zwaar maar met meteen de leukste en spannendste wedstrijd van de hele dag. Hij hield het heel lang vol tegen Siem van Dael, de uiteindelijke kampioen. Hij stond voor met een pion, daarna stond het lange tijd remise. Maar Siem had een plannetje waardoor Kelvin zijn toren kwijt raakte en uiteindelijk toch niet kon promoveren. Heel jammer maar heel goed gespeeld!

20131116 - Nils2 - webNils verloor in de één na laatste wedstrijd van zijn schaakvriend Constatijn, maar gelukkig won hij toch nog de laatste wedstrijd waardoor hij toch nog vierde werd. Bij de prijsuitreiking verzamelden alle prijswinnaars zich op de grote trap van de aula. Het was al lang donker toen we weer naar huis reden. Gauw de schoen zetten en goed slapen voor het volgende toernooi!