Wil je wel weer eens van je kind winnen?

Vind je het steeds moeilijker om van je kind te winnen? Vind je schaakles geven leuk, maar heb je twijfels over je eigen schaakniveau? Dan is deze schaaktraining voor Magnusouders zeer geschikt. De training leidt op tot stap 1+. Dat is voldoende om te slagen voor de schaaktechnische toets van de cursus Schaaktrainer 1 die we komend voorjaar willen organiseren.

Voor wie is de training bedoeld?
De training richt zich op ouders die de regels van het schaakspel net machtig zijn. We beginnen bij het begin (loop van de stukken; basisregels), maar zullen daar niet heel langs bij stil staan.
De training is niet bedoeld voor ouders, die nog steeds eenvoudig winnen van hun kinderen die bij ons in competitiegroep 1 spelen (stap 1 en hoger).

Opzet van de training
Hoe we de training precies gaan vormgeven is nog onduidelijk.

Er zijn diverse internettrainingen die als basis kunnen dienen. Een mogelijke vorm is dat ouders thuis een internettraining volgen en dat we een aantal keer bij elkaar komen om problemen te bespreken en vragen te beantwoorden. Dat beperkt het aantal live bijeenkomsten en verlaagt mogelijk de drempel om mee te doen.

Een alternatief is om (2-)wekelijks, bijvoorbeeld op woensdag- of zondagmiddag of vrijdagavond na de reguliere clubavond, gezamenlijk stap voor stap naar het einddoel toe te werken.

Interesse peilen
Voordat we veel energie in de voorbereiding gaan stoppen willen we eerst weten of er voldoende interesse is en welke vorm het meeste aanspreekt.

Bij voldoende interesse organiseren we de training vanaf begin januari. Heb je interesse, geef dat dan door aan Bas. Geef ook aan welke vorm je het meeste aanspreekt en op welke dag(en) je in staat bent gezamenlijke bijeenkomsten bij te wonen.