De Spits beste basisschool van Utrecht

De Spits 1

De winnaars tonen trots hun beker

Het eerste team van De Spits is overtuigend kampioen van Utrecht geworden. In de laatste ronde wonnen ze van hun schoolgenoten (De Spits 2) en eindigden zo met de geweldige score van 14 punten uit 7 wedstrijden.

> Uitslagen en eindstand
> Fotoalbum
> Partijen topborden (PGN)

Thijs Geelhoed, Tijn Oldenburg, Frits Geelhoed en Ilion vd Geugten scoorden 26 van maximaal 28 mogelijke punten. Dat moet een record zijn. Tuindorp 1 en het eerste team van de Binnentuin uit Vleuten pakten de 2e en 3e prijs. De Dominicusschool, OBS Voordorp en het 2e (!) team van Dalton Rijnsweerd plaatsten zich ook voor de regionale kampioenschappen in maart.

Tuindorp 1 De Binnentuin 1

Tuindorp 1 en De Binnentuin 1

De topplekken voor De Spits en De Binnentuin waren geen verrassing. Tijdens het HBoN-toernooi in november j.l. eindigden deze teams 1e en 3e en speelden ze onderling gelijk. Nu moesten de kemphanen al in de 3e ronde tegen elkaar. Het werd een spannende match. Na een overwinningen van Thijs en Illion voor De Spits en Nils voor De Binnentuin hing alles af van de partij Kelvin – Tijn. Kelvin stond een pion voor, maar het eindspel met dubbele Torens voor beide spelers was heel lastig. In een poging om ijzer met handen te breken ging Kelvin te ver. Tijn wist met een Toren binnen te dringen, een pionnetje te snoepen en deze te laten promoveren. Toen Tijn in zijn laatste minuut ook nog mat wist te zetten, had De Spits zijn eerste belangrijke stap naar de titel gezet.

De match tegen Tuindorp 1 in ronde 5 leverde minder problemen op (4-0). De Dominicusschool wist in ronde 6 nog een bordpunt te snoepen, maar meer spanning lieten de topSpitsen niet toe.

Niet alleen bovenaan maar ook in het midden en onderin de ranglijst werd hard gestreden. Natuurlijk is het vervelend als je verliest. Maar de meeste verliezers zijn nog jong en hebben de toekomst. Thomas (Het Zand, groep 4) kwam trots vertellen dat hij iemand uit groep 8 had verslagen. Dat wordt nog wat als hij zelf in groep 8 zit. Pas maar op!

Dit jaar deden 52 teams van 22 basisscholen mee. Volgend jaar gaan we voor minstens 60 teams van 30 scholen. Dat betekent dat 1 van elke 4 basisscholen in Utrecht meedoet. Dat moet toch mogelijk zijn.