De Magnushelden van de pupillendag

Maren is vastberaden haar eerste partij te winnen.

Maren is vastberaden haar eerste officiële partij te winnen.

Maren pakte haar eerste schaakoverwinning ooit (afgezien van die winst op haar vader vorig jaar). Morris en Bram deden voor het eerst mee aan een schaaktoernooi. Thijs heeft de smaak te pakken en gaat veel harder oefenen (ondanks dat hij maar 1 punt scoorde, of misschien juist daarom).

Annemiek deelde Magnuslollies uit. Anita zorgde voor geknutselde Koningen en Dames. Thomas liet zich 2 keer herdersmat zetten, omdat hij dat nog nooit had gezien. Maar Thomas is niet voor de poes en zette toen zelf maar herdersmat. Maurice was voetbalvader. Nu niet meer! Vivianne leidde de bar naar een recordomzet. Er lopen nu nog kinderen rond met buikpijn van het snoepen. Jan Willen vierde zijn verjaardag en werd uitbundig toegezongen.

Coen aan het 2e bord met wit tegen Kelvin.

Coen aan het 2e bord met wit tegen Kelvin.

Voor Coen duurde het toernooi iets te lang. Maar zijn optimisme is niet te breken. Laura speelt nog steeds veel te snel. Ik denk dat ze zeker 2 punten meer kan pakken. Janne baalde na een ontzettend goed toernooi. Ze verloor de beslissingsmatch om de meisjestitel. Maar ze heeft wel tegen de top 4 gespeeld. Hoe zwaar wil je het hebben?

Oh ja; die ene overwinning van Maren smaakte naar meer. Ze won zomaar nog 2 partijen. En die remise? In verloren stelling verklaarde ze de partij remise. Haar tegenstander in verbijstering achter latend.

Marijn en Janne spelen al vroeg in het toernooi tegen elkaar.

Marijn en Janne spelen al vroeg in het toernooi tegen elkaar.

Tot slot Marijn. Hij speelt niet zo heel veel toernooien. Had ook geen hoge verwachtingen. Maar stond ineens met 3 uit 3 bovenaan en speelde aan het eerste bord. Spanning? Zenuwen? Geen idee. Ik heb ze niet gezien. Weer een overwinning. In de 5e ronde tegen Jochem Schoppen, de kampioen van vorig jaar. Na een spannende partij nipt verloren. Het einde van het sprookje? Helemaal niet. Hij wint ook zijn laatste 2 partijen en eindigt op de 2e plek. Hij mag net als Kelvin, Nils en Laura  naar het NK. Kelvin en Marijn mogen op 18-19 april naar Waalwijk. Nils en Laura op
21 juni naar Roosendaal. Gefeliciteerd.

Onze 2 kampioenen.

Onze 2 kampioenen.

Hoe goed deden we het? Kijk zelf maar:

H-categorie (8 partijen, 9 spelers)
2. Tom 5½
5. Jan Willem 5
6. Maren 3½
9. Morris 0

G-categorie (7 ronden, 18 spelers)
5. Wietse 4
7. Maaike 3½
12. Thomas 3
14. Yorrick 2½
15. Jasper 2½
16. Terje 2
18. Bram 1

F-categorie (7 ronden, 14 spelers)
1. Nils 6½ (geplaatst voor NK)
4. Lucas 4
10. Laura 3 (Meisjeskampioen, geplaatst voor NK))
13. Thijs 1

E-categorie (7 ronden, 19 spelers)
2. Marijn 6 (geplaatst voor NK)
3. Kelvin 5 (na beslissingswedstrijd; geplaatst voor NK)
5. Kasper 4
6. Xander 4
8. Mark 4
13. Janne 3
16. Coen 3

Snelschaken C- en D-jeugd (18 partijen, 20 deelnemers)
7. Max 10 (4e in de D-categorie)
11. Jasper 8½
14. Krijn 8
15. Siebe 7

> Overzicht top 3 en Kampioen bij de meisjes in elke categorie
> Eindstand categorie E
> Eindstand categorie F
> Eindstand categorie G
> Eindstand categorie H
> Eindstand snelschaken C en D