D-team maatje te klein voor Rivierenland

d-team - 11 feb 2014 - 2Gisteren speelde ons D-team een uitwedstrijd in het verre Buren tegen Rivierenland. Annemiek doet verslag.

We waren ruim op tijd, net eerder dan de tegenstander. Behalve Jorrit en zijn vader. Zij waren al bezig de zaal klaar te maken. We zaten in een mooie ruimte, een soort van dorpshuis met een podium en een grote kroonluchter. Later op de avond kwamen er heel veel oude mannen schaken in de zaal. Maar de kinderen mochten daar dus ook competitie spelen.

Janne stond voor in de eerste wedstrijd maar speelde toen pat. De tweede wedstrijd won ze en ze gaf haar tegenstander zelfs aanwijzingen tussendoor!

Kasper heeft de eerste wedstrijd goed gespeeld maar verloren en de tweede wedstrijd helaas snel verloren.

Siebe heeft beide wedstrijden heel goed uitgespeeld maar toch verloren.

Nils gaf in de eerste partij tegen Jorrit zijn dame weg, maar nam revanche in de tweede partij door flink vooruit te denken.

Allemaal hebben ze heel rustig gespeeld, flink goed gebruik gemaakt van de tijd. En de eerste partij 20 zetten genoteerd, behalve Siebe die gaf het op na 11 zetten. Echt iets om trots op te zijn!

Dus de eerste keer verloren met 3,5 tegen 0.5 en de tweede keer gelijk 2-2.

Na afloop gingen alle kinderen van Rivierenland snel naar huis, maar de Magnus kinderen bleven nog even kijken bij de oude grijze mannen. Stiekum wilden ze nog wel een potje spelen.
Een mooie avond, wel ver rijden, weinig gezien van Buren zelf helaas maar wel weer wat schaakervaring opgedaan!

> Uitslagen en stand