“Snelschaken is best leuk”

Op zaterdag 29 maart hebben Kelvin en Arman van Magnus meegedaan aan het snelschaaktoernooi in Hoevelaken. Arman deed mee in de D-categorie en daar doen gerenomeerde spelers in mee. Maar Arman heeft een mooie 4e plek gehaald bij een groot deelnemersveld.

Wat een grote beker!

Voor Kelvin was het helemaal een mooi toernooi, want hij wist de eerste plek te veroveren in de E-categorie. En dat terwijl hij zich wel zorgen maakte omdat zijn ouders na 3 uur weg te zijn geweest nog steeds niet terugkwamen van een bezoek aan de Ikea. Hoe dat allemaal is verlopen, en of Kelvin’s ouders nog op tijd waren voor de prijsuitreiking kun je lezen op zijn eigen blog.

Het is een erg leuk toernooi wat heel goede sponsoring heeft. Daarom gaan vrijwel alle jongere spelers wel met een prijs naar huis. Van darten en een voetbalspel tot boeken en Kolonisten van Catan. En won je de prijsvraag, dan ga je zelfs met een schaakklok naar huis.

Moira Domtoren heeft de verenigingsprijs gewonnen omdat ze met veel spelers aanwezig waren. Een mooie uitdaging voor Magnus om volgend jaar met een bus vol Magnus schakers naar Hoevelaken te (st)rijden.

Zie ook de site van Schaakvereniging Hoevelaken voor een algemeen verslag en uitslagen.

(met dank aan Frank voor tekst en foto)