Uitslag Grand-Prix Maarssen

Deelnemers en prijzen

We deden met zijn veertienen mee en gingen met vier eerste bekers – Armans allereerste beker van de grandprix voor een eerste plek- één tweede beker en twee derde bekers naar huis. Tafel acht was een magnusfeestje met Kasper, Mark en Sietse op de plekken 1-2-3.

Maar ook Laura geeft zich hier niet zomaar gewonnen en verslaat haar broer. Annemiek weet wel hoe dat komt: “dat ligt aan je schoenen”. Koen maakte zijn debuut. Hij weet nog niet dat de uitslag altijd verteld wordt, want als zijn vader vraagt: “wat heb je gedaan?”, antwoordt Koen natuurlijk met “schaken”.  Bram zit ook bij Koen aan de tafel en komt vertellen dat hij “gewonnen heeft met mat”. Jochem Aubel vindt de klokken op deze tafel nog niet zo nodig. Koen weet wel een oplossing: als je die klokken door de midden snijdt, heb je twee wekkers. Sanne heeft het moeilijk, maar heeft wel een favoriete kleur. Dat is zwart. Daarmee wint zij altijd van haar broertje. Nils komt huppelend vertellen dat hij gewonnen heeft van een 16-jarige! Bent heeft alvast thuis een plekje vrij gemaakt voor een nieuwe beker en ook al kon hij niet meer rokeren en stond hij helemaal gelijk, won hij toch zijn derde partijtje ook. Jochem komt rustig aangelopen en spreekt dan de woorden uit:” mijn revanche tegen Merel heb ik niet laten liggen”. En vol zelfvertrouwen concludeert hij dat hij wint “niet omdat ik slecht speel, maar de anderen wel”. Lucas heeft het zwaar op tafel 5, maar blijft vrolijk lachen en doet fanatiek mee met tikkertje. Kelvin was even afgeleid en toen hij een toren en loper kon winnen, pakte hij alleen de loper en vergat de toren! Annemiek weet weer de oplossing: je was helemaal in de war, heb je wel genoeg gegeten?” Dat was het inderdaad en Kelvin begint aan zijn komkommers.

Tafel 2                  Kelvin  4/6 (weet niet wat hij in de 7de ronde deed)

Tafel 3                  Nils 4,5/ 7   (3e)

Tafel 4                  Arman 6,5/7  (1e)

Tafel 5                  Lucas 1/7

Tafel 7                  Jochem  4/7

Tafel 8                  Kasper  7/7 (1e), Mark 4/7, Sietse 4/7, Laura 3/7

Tafel 9                  Bent   6,5/7 (1e)

Tafel 10                Sanne   0/7

Tafel 13                Koen     4/8,  Bram     2/8

Tafel 14                Tom       6/7 (1e)

(met dank aan Anita voor de tekst en uitslag, Annemiek voor de foto)