Grand-Prixfinale Bunschoten

Zaterdag 10 mei was de laatste Grand-Prix van dit seizoen. Deelnemers van Magnus waren Kelvin in groep 2, Arman en Santi in groep 3, Kasper in groep 5, Tom, Mark en Lucas in groep 6, Laura in groep 8 en Wietse en Yorick in groep 9. Dagprijzen waren er voor Kelvin, Arman, Mark en Laura. Gefeliciteerd! Misschien nog wel indrukwekkender zijn de eerste plaatsen over het hele Grand-Prixseizoen voor Nils (niet aanwezig) en Tom in hun leeftijdscategorieën. Ook jullie van harte gefeliciteerd!

In het gebouw ernaast vond de eindronde van de Meesterklasse plaatst. Daar speelde Dharma mee voor zijn Schaakclub Utrecht. Onder de kritische blik van enkele van zijn pupillen wist Dharma zijn hoofd koel te houden en zijn partij te winnen. Tot slot dus ook Dharma gefeliciteerd.

Hier volgt een verslag van Anita:

Met buiten wind en regen, hadden wij het heel de middag gezellig.
Het begon rustig. In de bus genoten Berend en Anita van de stilte.
Kasper, Laura, Mark, Kelvin, Arman en Santi waren verdacht stil. Het bleek de telefoon van Arman te zijn die de aandacht trok. Zonder routebeschrijving bleek Bunschoten Spakenburg bereikbaar.

Tom was de knapste volgens Sander. Iedereen kan namelijk blij kijken als hij wint, maar Tom kan het ook na 6 partijtjes op rij verliezen. Met de winst in zijn zevende partijtje maakte hij zijn dag goed. Want met een halve punt voorsprong op zijn concurrent, eindigde hij op de eerste plaats in het grandprix klassement. Gefeliciteerd Tom! Ook Nils, in persoon niet aanwezig, is als eerste in zijn jaar geëindigd. Gefeliciteerd Nils!

Laura, Wietse en Yorrick hadden geluk. Zij mochten deze middag wel 9 partijtjes spelen. Het tempo zat er goed in en voor de andere tafels klaar waren, hadden zij al hun 9 partijtjes al gespeeld. Bij Laura aan de tafel werd raar gespeeld. Hele rare openingen. Laura ging voor 6 op een rij en werd gedeeld tweede met 7 uit 9.
Wietse moest er even inkomen, maar vanaf partijtje 4 ging hij winnen en verzamelde 5 punten. Yorick zat er juist gelijk goed in en won zijn eerste 3 partijtjes.

Mark, Lucas en Tom hadden het gezellig op tafel 6. Soms misschien iets te gezellig, want tijdens het schaken werd ook gekletst. Geheel niet verwacht ging Mark met een beker naar huis. Ook aan tafel 5 werd er gekletst. Hier kon Kasper één keer goed gebruik van maken, door zijn tegenstander onverwachts mat te zetten, maar in een andere partij had hij er erg last van.

Santi en Arman zaten samen op tafel 3 en besloten deze dag gezamenlijk te eindigen met een heerlijk frietje. Arman nam ook nog een beker mee. Arman en Kelvin vertellen ons prachtige verslagen na afloop van de partij. Kelvin – ook met beker – deed een heel bijzonder verslag: ik had nog maar 1 minuut. Toen heb ik maar een promotieplannetje gemaakt. Als het een echte partij was, had ik langer nagedacht. We zijn benieuwd wat echte partijtjes zijn, Kelvin!

Tussen de partijen en de regen door renden we naar het gebouw naast ons. Hier speelde Dharma. Soms zo geconcentreerd dat hij geen eens kan na vertellen wie er wanneer geweest is. Gelukkig heeft ook Dharma heeft zijn partij gewonnen. Gefeliciteerd Dharma!