NK E-teams verslag

zin

De spelers hebben er zin in!

Op een oogverblindend mooie zaterdag in mei vond een 9-tal jeugdschakers van Magnus het wel een aardig idee om deel te nemen aan het (indoor) Nederlands Kampioenschap schaken voor teams in de E-categorie (spelers geboren in 2004 of later). De twee teams hadden zich ten slotte niet voor niets met bloed, zweet en tranen geplaatst tijdens de regionale voorronde in maart. De twee teams bestonden uit Kelvin, Nils, Lucas en Janne (Magnus E1) en Marijn, Mark, Xander, Sietse en Laura (Magnus E2).

e1

Team Magnus E1

e2

Team Magnus E2 (zonder Marijn)

Gelukkig hoefde het mooie weer niet helemaal aan schakers en ouders voorbij te gaan want de speellocatie voorzag in een mooie binnenplaats waar lekker gekletst, gezond, gevoetbald, en met water gespeeld kon worden tussen de partijen door.

Omdat een NK natuurlijk erg sterk bezet is werd er met wisselend succes gestreden. Maar uiteindelijk overheerste tijdens de 7 ronden het spelplezier. De mooiste score was voor eerstebordspeler Kelvin met 6 uit 7, die onderweg ook een paar mooie scalpen van nationale (sub)toppers verzamelde.

Enkele van de leukste herinneringen:

  • Voetballen met Bas en Dharma is misschien nog wel leuker dan schaken!
  • Dharma had speciaal voor Maxima’s verjaardag oranje M&M’s gekocht
  • Tussen de partijen werd flink gehobby’d met de loom-elastiekjes
  • Door listig de juiste fonteintjes dicht te drukken kon je met de andere fonteintjes precies de tassen en kleren van ouders en trainers nat krijgen
  • We mogen nog wel eventjes dooroefenen om de echte top van Nederland te bereiken

Zie de volgende tabellen (en doorzie de intimiderende getallen) voor de scores van de deelnemers:

Voor de uitslagen (ook individueel) kun je een kijkje nemen op de uitslagenpagina. Meer foto’s vind je in het foto-album.

Volgend jaar hopen we weer met twee teams mee te kunnen doen.