Magnus D1 dendert over DOSC

D1 - DOSC D2 - dec 2014Na het vorige thuis debacle (4-0 winnen en na de pauze 0-4 verliezen) was Magnus D1 op en top gefocust. De jongens hadden goed geslapen, koolhydraten gestapeld als echte topsporters en hun hersens flink gerekt en gestrekt. Kortom er was in de voorbereiding aan alles gedacht. 

Maar de tegenstanders waren netjes op tijd, leken wel een viereiige vierling en zagen er super goed voorbereid uit. Ze waren wel wat kleiner dan onze jongens maar hadden alle vier hun clubshirt aan. Dat zette ons, voordat we waren begonnen, al op een 4-2 achterstand.

Gelukkig lieten Nils, Sietse, Siebe en Lucas zich hierdoor niet intimideren en ze speelden allemaal de sterren van het bord: 4-0 voor onze jongens. Sietse moest nog een moeilijke keus maken; toen hij een pion voorstond werd er remise aangeboden. Gelukkig hield Sietse het hoofd koel en sloeg dit af. Een paar beurten daarna zette hij zijn tegenstander zonder dat hij het zelf door had schaakmat. De winst was binnen.

Na wat bubbellimonade en kerstkransjes begon de tweede partij. Nils versloeg zijn tegenstander in een potje snelschaak. Lucas was de stabiele factor en werkte heel gestaag naar zijn tweede overwinning. Siebe zag even een van zijn lopers over het hoofd en kon het daarna toch nog mooi afronden op remise.

Kortom het enige minpuntje van vanavond was het ontbreken van onze Magnus shirts.

Martine