Magnus D1 pakt titel met nog 1 ronde te gaan (aangevuld)

Magnus D1 viert de titel: Siebe, Lucas, Nils, Marijn en Sietse.

Magnus D1 viert de titel: Siebe, Lucas, Nils, Marijn en Sietse.

Het eerste D-team van Magnus, met Siebe, Marijn, Lucas, Sietse en Nils, is gisteren kampioen geworden. Ze versloegen Soest met 3-1 en 3½-½ en werden zo onbereikbaar voor de concurrentie. Met nog 1 ronde (is 2 wedstrijden) voor de boeg hebben ze 4 matchpunten en 8½ bordpunt meer dan Het Dikke Torentje.

4 Het was een spannende avond voor de D1-jongens (Nils, Sietse, Siebe, Marijn en Lucas). Niet dat de jongens dat al doorhadden bij het begin van de avond, voor hen was het een doodgewoon avondje externe competitie in Soest. Maar door super geconcentreerd en goed spel van de jongens werden ze vrijdag onverwachts al kampioen.

2De avond begon ontspannen met het luisterboek van de Griezels van Roald Dahl in de auto (een aanrader). Het leverde ontspannen, goed gehumeurde en vooral creatief denkende jongens op. Hoewel de Soester boys onze jongens heel snel mat zetten, hielden Sietse, Siebe, Marijn en Lucas het hoofd koel en speelden ze gewoon hun eigen spel. Ze hadden uiteindelijk dan ook geen enkele moeite met de wat slordig spelende jongens uit Soest. Nou moet ik er wel bij vermelden dat de tegenstander van Lucas even dacht dat pionnen schuin hoorden te lopen…

3De eerste ronde werd met 3-1 gewonnen. De tweede ronde werd het zelfs 3,5-0,5. Dat leverde 4 punten en 6,5 bordpunten op. Na enig rekenwerk werd het voor iedereen duidelijk dat de D1 niet meer in te halen is door de nummer 2 van de competitie: het Dikke Torentje.

Op de terugweg zijn we even gestopt voor een fles (kinder)champagne en in jubelstemming zijn we terug naar het Leidsche Rijn college gereden. Daar werd het goede nieuws direct rondgebazuind en de fles champagne open getrokken en samen met de trainers soldaat gemaakt.

5De D1 speelt volgende maand nog 1 wedstrijd en dan zijn ze officieel kampioen en speelt onze D1 volgend jaar in de eerste klasse. Jongens, jullie hebben het verdiend, niet alleen met goed schaken maar ook met echte teamspirit. En bovenal dank aan de trainers voor de excellente voorbereiding!

> Alle uitslagen en de stand (website SGS)