Jeff pakt woensdagkampioenschap na spannende match tegen Felix

Geerten, Felix en Mark tonen trots hun bekers.

Felix (midden) en

Geerten, Jeff en Mark vormen het neusje van de zalm in groep 1.

Jeff (midden)

Jeff en Felix hebben vandaag tot de laatste snik gestreden om de woensdagtitel. Felix had zich geplaatst voor deze finale door dit seizoen de najaarstitel te winnen. Jeff heeft zowel de winter- als de voorjaarsgroep gewonnen.

De match bestond uit 2 partijen. Beide spelers een partij met wit. Beide partijen werden na spannende strijd remise. In de eerste partij miste Felix helaas mat in 1. In de 2e partij stond Felix lang beter, maar Jeff wist zich goed te verdedigen.

Toen hebben ze de allesbeslissende finalepartij gespeeld. Jeff met wit, 5 minuten op de klok. Felix met zwart 4 minuten op de klok. Wit heeft dus 2 voordelen (hij speelt met wit en krijgt 1 minuut meer). In ruil daarvoor moet wit winnen. Zwart heeft aan remise voldoende.

Jeff pakte al snel extra voorsprong op de klok. En ook op het bord stond hij duidelijk beter. Felix deed zijn uiterste best om het Jeff nog lastig te maken. Maar Jeff bleef heel geconcentreerd spelen. Uiteindelijk ging Felix in verloren stelling door zijn vlag. Jeff werd daarmee de eerste woensdagkampioen van Magnus. Beide spelers gefeliciteerd met dit mooie duel. Een waardige afsluiting van het schaakseizoen.

Voor Jeff krijgt het seizoen nog een staartje. Hij speelt volgende week woensdag tegen Nils (onze vrijdagkampioen) om de algehele Magnustitel.