Sterk debuut Magnus 1 tegen Paul Keres

Het eerste team van Magnus – met een mix van jeugdspelers en onze trainers – heeft gisteren zijn debuut gemaakt in de externe competitie. Grootmeester Paul Keres werd overtuigend verslagen met 6-2. Het 6e team van Paul Keres, vernoemd naar de Grootmeester uit Estland, die in de jaren 1930-1960 tot de wereldtop behoorde, werd overtuigend met 6-2 verslagen.

Hoewel Carl zich voor eeuwig in de geschiedenisboeken van JSC Magnus schaakte met het allereerste punt voor onze club, behoorde de avond aan onze 2 jeugdspelers Jelmer en Nils. Vooral Jelmer maakte indruk met een scherpe partij waarin hij steeds alles onder controle had. Kort daarna bewees Nils dat 2 paarden toch echt veel beter zijn dan 2 lopers.

Onze topborden deden wat van hen werd verwacht. En Dirk voegde extra slagroom op de taart toe, door als laatste zijn partij te winnen.

Sander en Gertjan gunden onze tegenstanders – sportief als altijd – 2 tegenpunten.

17 november spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen het gevreesde Hoogland 3.

> Alle info over onze eerste team.