Recorddeelname bij basisschoolkampioenschap

Plaatje FB 2Circa 400 kinderen in 82 teams van 32 scholen doen mee aan het schoolschaakkampioenschap a.s. woensdag in het Spoorwegmuseum. De komst van de Tata-Grootmeesters naar Utrecht en de locatie ‘Het Spoorwegmuseum’ heeft bij de basisschooljeugd van Utrecht de juiste snaar geraakt. We moeten helaas zelfs teams weigeren (96 teams wilden meedoen).

> Deelnemers
> Voorlopige lijst A-groep

Hier gaan we schaken!Op vele scholen is de afgelopen 2 maanden hard geoefend. Ook hebben veel scholen een intern kampioenschap georganiseerd om te bepalen wie de school mag vertegenwoordigen bij het Utrechts Kampioenschap. Alles bij elkaar schatten we dat zeker 1000 kinderen de afgelopen maanden enthousiast met schaken aan de slag zijn gegaan. Laten we hopen dat we hier ook na woensdag de schaakvruchten van gaan plukken.

Doe je woensdag 27 januari niet mee? Er valt genoeg te beleven in het Spoorwegmuseum. De Grootmeesters natuurlijk, met de match tussen Anish Giri (Nederlands beste schaker en nr 3 van de wereld) tegen Wereldkampioen Magnus Carlsen. Moedig je vriendjes en klasgenoten aan bij het schoolschaakkampioenschap. En heb je even genoeg van het schaken, dan kun je altijd nog de historische treinen bewonderen.

Het Spoorwegmuseum is de hele dag gratis toegankelijk voor alle bezoekers.