Nieuwe talenttraining mei-juni

Mei Li deed dit jaar mee aan het NK

Mei Li deed vorig jaar mee aan het NK

Dit jaar zijn we gestart met een programma voor talentontwikkeling. Dit programma is bedoeld voor kinderen die vaker dan 1x per week willen schaken en ook regelmatig aan toernooien willen meedoen. We willen hen graag een extra uitdaging bieden, zodat zij sneller beter worden in ons mooie, maar o zo moeilijke spel!

In mei en juni bieden we een kort programma aan van 5 extra trainingen op zondag. Je kunt je tot 25 april opgeven.

Wat houdt het talentontwikkelingsprogramma in?

  • De kinderen krijgen 5 extra trainingen van 1,5 uur. De trainingen zullen verdiepend en aanvullend zijn op de reguliere trainingen op de clubmiddag/avond.
  • We maken kleine groepjes van maximaal 6 kinderen. Daarmee kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en regelmatig de eigen partijen bespreken. We delen de kinderen in op leeftijd en niveau. Kinderen die sneller leren of voorlopen, plaatsen we in een oudere groep.
  • De trainingen zijn op 5 zondagen in de weken 19 t/m 25.
  • Bas zal de trainingen geven. Bas en Dharma zullen samen het trainingsprogramma maken.

Wie kunnen er meedoen?
Kinderen van 6-10 jaar kunnen meedoen met het talentontwikkelingsprogramma. Voor kinderen van 6-8 jaar geldt dat zij minimaal stap 1 moeten hebben afgerond; kinderen van 9-10 jaar moeten minimaal stap 1+/2 hebben gedaan.

Wat verwachten wij van de deelnemers?

  • Het belangrijkste voor ons is dat de kinderen graag en veel willen schaken! We verwachten dat ze minimaal 1x per maand meedoen aan een schaaktoernooi. Door veel te spelen, leren de kinderen sneller de lesstof in de praktijk toe te passen.
  • Ook verwachten we dat ze regelmatig thuis aan de slag gaan met opdrachten. Voor kinderen van 6-8 jaar kost het huiswerk gemiddeld 1 uur per week, voor oudere kinderen gemiddeld 2-3 uur per week.

Praktische zaken

  • De trainingen zijn op zondagochtenden (10.00 – 11.30 of 12.00 – 13.30). Woensdag is ook een optie, bij voldoende belangstelling.
  • Locatie: BSO De Groene Kikker, Lentetuinlaan 14, Vleuten.
  • Kosten: € 50,00

Aanmelden
Aanmelden kan tot 25 april a.s. via info@magnusleidscherijn.nl. Geef aan of er zondagen zijn die niet mogelijk zijn.

Meer weten?
Neem dan contact op met Dharma of Bas.