Leerzaam NK voor Polle, Tom en Amelie

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Amelie, Tom en Polle met wisselend succes gestreden op het NK E (tot en met 10 jaar).

Tom startte voortreffelijk met 3 punten uit 4 partijen. Daarna kwam er zand in de raderen. Uit de resterende 5 partijen wist Tom nog slechts 1 punt te halen.

Amelie mag trots zijn op haar eerste NK. Niet veel meisjes kunnen zeggen dat ze daar aan hebben meegedaan. Op het bord verliep het niet helemaal naar wens. Gelukkig pakte ze in de derde ronde een mooie overwinning.

Polle heeft laten zien dat hij echt bij de top hoort. Hoewel zelf pas een F-speler, eindigde hij op de 6e plek en wist hij als enige de kampioen Yichen Han een half punt af te pakken. Thuis analyserend zal hij ontdekken dat die partij zelfs nog meer had kunnen opleveren. Het was superspannend tot aan het einde en een mooie afsluiting van een sterk toernooi.

> Video blog van Polle
> Toernooiwebsite met uitslagen en eindstanden