Magnus gaat Chesskid uitproberen

We hebben een heel leuk nieuwtje: wij gaan met de club twee maanden lang de online schaakomgeving van Chesskid uitproberen! Wij willen de kinderen graag stimuleren om zoveel mogelijk te schaken. Dat kan natuurlijk ook online. Het is wel belangrijk dat dit in een veilige en vertrouwde omgeving kan, gericht op kinderen. We gaan een online-clubomgeving in Chesskid maken waar je elkaar kunt treffen. Dit proberen we twee maanden uit om te bepalen of dit een meerwaarde biedt voor onze club. We kunnen op deze manier bijvoorbeeld een extra moment in de week inlassen waarop je online met je clubgenoten schaakt.

Als doelgroep worden de groepen uitgekozen die al wat verder zijn in het schaken (ongeveer vanaf stap 2). De trainers worden ook betrokken. Als je in de groep valt die meedoet, krijg je vandaag of morgen een mailtje met een gebruikersnaam en wachtwoord. Meer informatie over wat we gaan doen volgt nog. Chesskid kan je gebruiken op een pc, mac, tablet of telefoon.

Je kunt ook alle andere functionaliteit van Chesskid twee maanden lang gratis gebruiken als Gold-member! Puzzels, videolessen, noem het maar op. De lessen zijn nog wel alleen in het Engels, waardoor die misschien meer voor de oudere kinderen zijn. Maar als je wat Engels kunt en de namen van de stukken weet kun je het wel eens testen. Probeer alles lekker uit, zodat we jullie aan het einde kunnen vragen naar jullie ervaringen.