Opening schaaktafels Máximapark zaterdag 10 maart a.s.

De schaaktafel bij de Pantarijn. De wethouder (rechts) speelt tegen Jesús.

Dankzij de succesvolle petitie van Jesús Medina komen de openbare buitenschaaktafels als paddestoelen uit en van de grond. Op zaterdag 10 maart worden maar liefst drie schaaktafels geopend in het Máximapark. Wij hopen dat er veel kinderen van Magnus aanwezig zullen zijn. Dus zet het vast in je agenda. Officiële opening door wethouder Geldof om 13:30u.

De tafels zijn te vinden bij de Japanse tuin in de buurt van het theehuis Anafora en de Bosspeeltuin. Er komen mensen van de krant en van de televisie. Ook van schaakvereniging Trio uit De Meern zullen schakers aanwezig zijn. Jullie kunnen de tafels na de opening direct uitproberen.

Heerlijk een potje schaken in de buitenlucht, dat is toch geweldig? Ontmoet andere schakers uit de wijk en geniet van de mooie bloemen en frisse lucht om je heen. Alleen zelf een setje stukken meenemen. Stukken vergeten? Als je geen schaakstukken bij je hebt, kun je deze lenen bij theehuis Anafora!

Afgelopen week is al een schaaktafel bij OBS de Pantarijn geopend door wethouder Paulus Jansen. Magnus-lid Yorick komt ook aan het woord in dit filmpje. Ook bij basisscholen Shri Krishna en de Achtbaan in Leidsche Rijn komt een mooie schaaktafel.