Polle wint Magnus Grand Prix, alle eindstanden

Polle van Arendonk heeft met 6 punten uit 7 partijen de 1e groep gewonnen van de SGS Grand Prix bij Jeugdschaakclub Magnus. Dana Verheij en Johan Starmans werden 2e en 3e. Nils Neisingh won groep 1 in de 4-kampen.

Met 192 kinderen in 24 groepen, een nieuw SGS record, was de Grand Prix een groot succes. Daarnaast speelden nog 20 kinderen in de 4-kampen voor middelbare scholieren.

> Alle eindstanden van de Grand Prix
> Tussenstanden SGS Grand Prix klassement
> Foto’s Henk van Lingen

Groep 2 ging naar Eric Starmans (TSV Rochade Tilburg) met een perfecte score, voor Daniël Knol (Almere) en Donald Bötticher (Waalwijk). Groep 3 werd gewonnen door Koen Aubel (Magnus). Ook perfecte scores (7 uit 7) waren er voor SGS F-kampioen Arvo Boonen (D.O.S.C.)  in groep 8, Nico van Druten (Bussum) in groep 12, Mees Eppinga (Meerkerk) in groep 14, Wouter Terlouw (Soest) in groep 17, Sushanth Natarajan Sangeetha (Almere) en Lies Loois (HSG) in groep 20 in groep 19.

Alle deelnemers aan de 4-kampen

Vierkampen 12+
In de vierkampen voor middelbare scholieren wonnen naast Nils ook Mark, Joris Stok, Luke en Sietse hun groep.

Willen we onze 12+ schakers vasthouden, dan moeten we op zoek naar nieuwe manieren om ze aan het schaken en aan onze clubs te binden. We hopen daarom dat deze formule, met langere bedenktijd en een eigen plek (weg van de jonge kinderen van de Grand Prix) ook door andere clubs wordt overgenomen. Mogelijk kunnen we er in de toekomst dan ook een klassement aan verbinden.

Joris, Jochem en Siebe (alle drie jeugdspelers bij Magnus) bedankt voor de organisatie. Door jullie had de Grand Prix organisatie er geen omkijken naar.