Oproep: Help jij mee JSC Magnus verder op te bouwen?

Even voorstellen? Ik ben Dharma, een van de oprichters van JSC Magnus Leidsche Rijn. Voor de mensen die mij nog niet kennen: Ik ben die vrolijke trainer van de vrijdagavond die af en toe heel foute opmerkingen maakt. Met een knipoog natuurlijk.

Toen Bas, Gustaaf, Jochem en ik in 2011 de ideeën voor een jeugdschaakclub uitwerkten, waren we het er snel over eens dat het thuisgevoel centraal moet staan. Iedereen moet zich welkom en gewaardeerd voelen bij de club.

Dit geldt voor de kinderen, voor de ouders én voor de vrijwilligers. Dat betekent dat de club alleen goed kan draaien als heel veel mensen hun steentje, groot of klein, bijdragen. Ook wilden we graag een ontwikkelingsgerichte club, waar niet alleen de kinderen, maar ook wijzelf voortdurend leren.

Als ik nu kijk, ben ik ontzettend trots op wat we hebben bereikt. We zijn een grote club, met veel trouwe leden. Een goed teken dat veel kinderen met plezier komen. We hebben dit kunnen opbouwen dankzij een mooie groep van vrijwilligers. Regelmatig komt er een nieuwe vrijwilliger bij. Dat is fijn; heel fijn!

Toch doe ik een oproep: We hebben nog veel meer hulp nodig! Want de aanwas van vrijwilligers gaat niet gelijk op met de groei van de club. En we leunen nog steeds sterk op een groep mensen die vanaf het begin bij de club zijn betrokken. Mensen die (ik spreek zeker namens mezelf) heel graag bij de club willen blijven helpen, maar die het fijn vinden als dat minder intensief wordt. Of in een andere rol.

Ben jij degene die nieuwe energie in onze club brengt? Wil jij de club verder helpen opbouwen? Zodat we een leuk (schaak)thuis blijven voor al die enthousiaste kinderen? Dan willen wij (het bestuur) jou graag leren kennen! Je helpt ons enorm als je op ons afstapt. Want we zijn zo groot dat we (helaas☹) niet iedereen meer kennen.

Misschien denk je nu wel: Ik had toch op het inschrijfformulier van mijn kind opgeschreven dat ik wil helpen? Top! Dan gaan wij heel erg ons best doen om snel met jou in gesprek te komen. Alleen…voor ons is het inmiddels best lastig om bij elk kind de juiste ouder te vinden. Dus als je niks hoort, nodigen we je van harte uit om zelf contact op te nemen. Dank alvast!

Heel concreet zoeken we nu:

  • 2 mensen die de organisatie van ons slotfeest op vrijdagavond 6 juli willen coördineren. Je maakt het programma van de avond, verdeelt de taken en checkt of de voorbereidingen volgens planning verlopen. Ter geruststelling: Er zijn altijd veel mensen die bij de voorbereiding of op de avond zelf willen helpen.
  • 1 of 2 mensen die samen met de huidige kerngroep de vrijdag clubavond voor volgend seizoen kunnen organiseren. In de eerste jaren hebben we regelmatig wat gewijzigd aan de hand van de behoeften van de kinderen. Kijk jij mee met een frisse blik en help jij mee met het uitwerken van verbeteringen?
  • Een bestuurslid. Je helpt mee met de omslag van de organisatie van de club. Een belangrijke vraag is hoe we, met behoud van ons kleinschalige, persoonlijke karakter, als grote club goed kunnen draaien. Jij bent iemand die het leuk vindt om over dit soort vragen na te denken, om dit om te zetten in actie én die dit graag in teamverband doet.

Uiteraard zijn we ook heel blij als je met wat anders wilt helpen. Of je nou organisatorisch talent hebt, een kei bent in online toepassingen, een held in communicatie, of …(zelf in te vullen)!

We horen graag van je! Stap op de clubavond op 1 van de bestuursleden af (Dirk, Ruth, Saskia, Dharma) of mail naar Dharma. Dan neemt een van ons contact op!

Hartelijke groeten,
Dharma