Vakantie literatuur!

 

Deze zomer kan jullie je laten meevoeren met de spannende avonturen van Simon de Schaker.  Een spannend en humoristisch boek voor jongens en meiden vanaf 9 jaar. Het boek is gewoon te koop bij de boekhandel maar ook te bestellen via de webshop van de schaakbond: www.schaakbond-winkel.nl    

Simon is een stoere jongen van tien jaar met een droom. Later wil hij topsporter worden, maar geen spits bij Ajax zoals zijn vader hoopt. Simon wil net zo’n goede schaker worden als zijn oom Arnold. Oom Arnold is Nederlands
schaakkampioen en een ontzettend arrogante man die zijn neefje helemaal niets wil leren. In zijn kamer speelt Simon op de oude schaakcomputer van oma. Simon baalt, het apparaat is zwaar verouderd en schudt de hele tijd
zodat ook zijn stukken verschuiven. Op een avond begrijpen Simon en zijn schaakvriendin Nikki eindelijk wat er gebeurt. De schaakcomputer verzet zijn stukken niet zomaar. De computer heeft briljante zetten. Wie heeft
de computer geprogrammeerd? En waarom is zijn vader
zo anti-schaak?
Simon de Schaker – Akelige Arnold is het eerste deel uit een reeks van drie vlot geschreven kinderboeken van Joyce van der Meijden.