Schaken in de zomer: ONJK

Nog een paar weken en dan zit het er voor de club weer even op. De scholen zijn ook bijna afgelopen en iedereen gaat lekker van de vakantie genieten, zodat we straks weer uitgerust aan een nieuw seizoen kunnen beginnen.

Als je schaken nu zo leuk vindt dat je het wel zal gaan missen in de vakantie dan is er een oplossing voor jou! Haal je ouders of je opa/oma over om een week naar Borne te gaan van maandag 6 augustus t/m zaterdag 11 augustus. Daar wordt het grootste en gezelligste jeugdschaaktoernooi gehouden, het ONJK. Er komen zelfs kinderen uit België, Duitsland, Denemarken en soms van nog verder weg! De afgelopen jaren hebben er steeds leden van Magnus meegedaan dus er is altijd iemand die je kent, en je leert natuurlijk ook veel kinderen kennen. Het is een officiëel Open Nederlands Jeugdkampioenschap met mooie bekers en ook geldprijzen.

Je speelt partijen in een grote sporthal samen met honderden andere kinderen. Je kunt in de buurt op bijvoorbeeld een camping gaan staan waar vaak heel veel andere schakers zijn. Er is genoeg tijd tussendoor om te spelen. Er is bijvoorbeeld ook een zwembad naast de sporthal, en er wordt van alles georganiseerd zoals een voetbaltoernooi, en er is altijd ook een van de dagen een grote zeepbaan waar je lekker kunt glijden en nat worden.

Dus kijk snel op de website. Misschien zien we je daar wel. Hoe dan ook, vast een fijne vakantie gewenst!