Succesvol PJK voor JSC Magnus

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het zover, het jaarlijkse persoonlijke jeugdkampioenschap van onze bond de SGS. Een ruime afvaardiging van onze club had de reis naar Bunschoten gemaakt om in het mooie clubgebouw van En Passant hun partijen te gaan spelen. Dankzij de goede wedstrijdleiding liep alles op rolletjes. Ook thuis konden een groot aantal partijen gevolgd worden door de liveborden die weer door Henk van Lingen waren verzorgd. In de zaal beneden waren veel ouders neergestreken om de partijen te volgen, hun kroost van eten en drinken te voorzien en de tijd op een gezellige manier door te brengen.

Er werd geschaakt in de categorie├źn C (t/m 14), D (t/m 12), en op zaterdag ook nog de E (t/m 10). In de C deden Yorick, Fabian en Mees mee van Magnus. Na twee dagen intensief schaken kwam jongere speler Mees als winnaar uit de bus, hij won al zijn partijen. Peter Nitrauw (Amersfoort) en Joost Gerlagh (Zeist) werden tweede en derde.

In de D-categorie waren Tom, Polle, Kobe, Steven, Koen, Isafara, Felicity, Hidde, Preston en Robin voor Magnus aanwezig. Uiteindelijk kwamen Polle en Kobe als gedeeld 1e uit de strijd met alleen een remise tegen elkaar. Derde was Steven en vierde Koen. Beste meisje was Isafara, op slechts een halfje gevolgd door Felicity.

Zaterdag mochten ook de E-spelers aantreden. Ook hier waren er diverse jongere deelnemers die het de tienjarigen lastig maakten. Daan Aubel pakte de tweede plaats achter Arvo Boonen (DOSC), gevolgd door Ralf Sterk (Moira) en vierde plaats was voor de nog jongere Wouter Terlouw (SSC). Beste meisje is geworden Lies Loois (HSG).

De eerste prijswinnaars, voor meer foto’s kijk op de SGS-site link onderaan

Foto’s, uitslagen en partijen zijn hier te vinden.