2 teams van Magnus naar de NK E-teams

Zaterdag 6 april werd in cultureelcentrum Antares door SV Leusden het SGS kampioenschap voor E-teams georganiseerd. Vanuit Magnus hadden zich 18 kinderen opgegeven en reisden we met 4 teams  af  naar Leusden.

Dit waren:

Team 1 (teamleider Jochem Aubel)

Daan, Jesper, Jeanette en Ryan

Team 2 (teamleider Matthijs Ziepzeerder)

Stijn, Jelle, Pieter en Maksim

Team 3 (teamleider Joep Smeets)

Bent,  Sofie, Sean, Jasmijn en Simon

Team 4 (teamleider Hao Tran)

Maarten, Mylo, Inara, Viggo en Joep

Deze keer deden er in totaal 17 teams mee, dus 13 vanuit andere verenigingen. In voorgaande jaren waren er wel eens meer teams van Magnus dan uit de rest van de provincie, dus in de breedte gaat het goed met schaken binnen de SGS.

Er werden 7 rondes gespeeld door 4 teams met elk 4 partijen per ronde, dus in totaal hebben we 112 partijen gespeeld, kortom teveel om hier allemaal de revu te laten passseren. Goede, minder goede, lange, korte, hele spannende  partijen, alles hebben we langs zien komen!

Afgelopen jaar waren er 4 NK tickets te verdelen, maar aangezien Magus vorig jaar Nederlands kampioen is geworden, kreeg de SGS er eentje bij. Na vier ronden ging het allemaal best goed. Magnus 1 had gelijk gepeeld tegen het sterke Moira Domtoren, en stonden met maar liefst 3 teams in de top 5.

Maarja er moesten nog 3 rondes gepeeld worden… Team 1 heeft daarna nog gelijk gespeeld tegen D.O.S.C., en Magnus 3 heeft knap een remise tegen het Magnus 1  uit het vuur gesleept. In Magnus 3 zitten ook wel 3 jongens van de sterke competitiegroep E-Wit (Bent, Simon en Sean) en uiteraard de zusjes Sofie en Jasmijn.

Uiteindelijk zijn we 2(Magnus 1), 5e (Magnus 3), 6e (Magnus 2) en 7e(Magnus 4) geworden. Dus Magnus 1 en 3 gaan naar de NK, en in de breedte hebben we het goed gedaan.

Team 1 bij de Bekeruitreiking met de beker voor de 2e plek

Alle standen zijn terug te vinden op:

http://www.sgs-schaakbond.nl/jeugdzaken/E-teams-2019/

Uiteraard hebben we aan het eind nog een leuke groepsfoto gemaakt, alhoewel het niet meeviel om alle 18 kinderen te vinden en enigszins stilzittend op een foto te krijgen!

Al met al een hele leuke dag, met best een goed resultaat, alhoewel we wel flink gaan oefenen  om volgend jaar weer te winnen!