Succesvol Open Kampioenschap van Utrecht (OKU 2019) voor Magnus!

Terwijl Nederland genoot van tropische weersomstandigheden, vond tijdens het Hemelvaartweekeinde het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU 2019) plaats. Elk jaar komen hier schakers vanuit het hele land naar toe, waaronder internationaal meesters (IMs) en grootmeesters (GMs). Zelfs grootmeesters van over de grens weten de weg naar het Utrechts Stedelijk Gymnasium te vinden. Er werd geschaakt in 3 groepen: de C-groep voor schakers met een rating tot 1600, de A-groep voor ratings boven de 1850 en de B-groep voor het veld er tussenin. Deze groepen speelden een pittig programma van zes ronden, verdeeld over 2,5 dag, met een speeltempo van 1 uur en 50 minuten per persoon per partij, plus 10 seconden per zet extra. Daarnaast waren er nog vierkampen (en een zeskamp) van drie ronden waar alleen volwassenen aan mochten meedoen.

Aan het OKU 2019 deden ook een aantal Magnus-leden en -trainers mee. Tom, Siebe en Anouk speelden in de C-groep. In de B-groep hadden we Nils, Jelmer en Dirk. En ons voormalig lid en trainer Peggy speelde in de A-groep. Gertjan vertegenwoordigde Magnus in de drie-rondige zeskamp. Dankzij de live-borden (o.a. die van Magnus) waren veel partijen via internet te volgen voor de supporters. Zie deze link als je nog een en ander na wilt spelen.

Dit alles leidde tot een aantal mooie successen voor Magnus! Tom steeg boven zichzelf uit en werd ongedeeld eerste in de C-groep. Anouk en Siebe deden het ook goed en werden gedeeld 10e. Anouk won daarnaast een prijs voor de snelste winst. Tom won ook nog eens de spektakelprijs in de C-groep: de prijs die door een speciale commissie toegekend wordt voor de meeste spectaculaire (in de woorden van Dharma: wild-west) partij.

In de B-groep stegen ook Nils en Jelmer boven zichzelf uit en werden samen met vijf anderen (ja echt) gedeeld tweede, beiden met een toernooi-prestatierating (TPR) van boven de 2000. Jelmer veroverde de ratingprijs voor spelers met een rating van onder de 1700. Die categorie zal hij nu snel verlaten :). De volledige uitslagen van de open groepen zijn te vinden onder deze links (A, B, C).

Dit succes smaakt naar meer, dus graag volgend jaar weer! Misschien wel met een grotere groep?