Veel Magnus kinderen op het NK D!

Verslag door Isafara Gergin

Na lang wachten was het eindelijk zover. Het is donderdag 30 mei en het is Hemelvaart. Het NK D in Rijswijk gaat beginnen.

Ik ben vroeg in de ochtend samen met mijn vader er naar toe gereden. In Rijswijk komen wij veel bekende gezichten tegen. Van Magnus deden Kobe Smeets, Polle van Arendonk, Mees de Heij, Koen Aubel en Steven Ramdien mee met de jeugd. Ik deed mee met de meisjes. De partijen duren 2 x 55 minuten + 10 seconden per zet. Je speelde 3 partijen per dag en op dag 1 was de ontvangst om 10.00 uur en begon de eerste partij om 10.30 uur. De Magnus kinderen hebben het die eerste dag best goed gedaan. Kobe was de beste met 3 uit 3 en zelf heb ik op de eerste dag 2 uit 3 gehaald.

Tijdens het wachten gingen de vaders en moeders met elkaar praten omdat zij ook lang moesten wachten. Ook konden ze sommige partijen live volgen. Helaas heb ik zelf niet op een live bord gespeeld. Ook hebben wij tussen de potjes de partijen geanalyseerd. Op de locatie was ook een groot voetbalveld waar veel gebruik van is gemaakt. Niet alleen door de kinderen maar ook door de vaders, Bas en Dharma. Ook kon je er tafelvoetbal spelen maar ook zitten in de zon.

Op dag 2, vrijdag 31 mei, begon het toernooi om 10.00 uur. Iedereen was er weer en deze keer was Polle de beste van Magnus met 3 uit 3. Zelf heb ik het niet zo goed gedaan op dag 2 met 1 uit 3. Wel heb ik een hele mooie laatste pot gespeeld aan het einde van dag 2 ook al heb ik die uiteindelijk verloren.

Op zaterdag 1 juni, dag 3, begon de eerste partij al om 9.30 uur. Het was nu best spannend bij de jeugd en ook bij de meisjes. Aan het einde van de dag zouden de bekers worden uitgereikt. Er waren bij de jeugd 10 prijzen te winnen en bij de meisjes 6 prijzen. Ook kon je een ‘S-Prijs’ winnen. Voor de mooiste partij kon je de Schoonheidsprijs winnen. De Spektakelprijs voor de partij met het meeste spektakel. Voor het mooiste (leesbare) handschrift kon je de Schoonschrijfprijs winnen. Om mee te doen moest je wel een grote S opschrijven op je notitieblaadje.

Steven heeft het goed gedaan met 3 uit 9. Op de laatste dag heeft Koen het heel goed gedaan met 2,5 uit 3. In totaal heeft Koen 4,5 uit 9 gehaald. Mees is met 5 uit 9 op de 16de plek terecht gekomen. Kobe en Polle hebben bekers gewonnen. Kobe is 8ste geworden en Polle 6de en allebei hebben 6 uit 9 gehaald.

Het was heel spannend tot het einde. Bij de jeugd en de meisjes konden meerdere kinderen nog winnen. Na de laatste wedstrijd zijn bij de jeugd Arthur de Winter, Wendy Huang en Roger Labruyere met 7 uit 9 op de eerste plaats terecht gekomen. Bij de meisjes zijn Dana Verheij, Manasvita Basa en Amelia Jonkman met 7,5 uit 9 eerste geworden. Bij de jeugd en de meisjes moest dus een barrage gespeeld worden. Dit was heel spannend omdat de winnaar bij de jeugd naar het WK in China zou gaan en de nummer 2 naar het EK in Slowakije. Bij de meisjes zou de winnares naar het EK in Slowakije gaan.

Bij de jeugd won Wendy Huang en zij was ook het enige meisje dat met de jeugd mee deed. Dat is superknap. Bij de meisjes won Dana Verheij.

Ik ben zelf 10de geworden met 5 uit 9. Je kreeg nog een leuk aandenken mee naar huis met een mooie stelling die je gespeeld had tijdens het toernooi.

Het was een leuk en een heel gezellig weekend. Tot volgend jaar!