Veel mooie resultaten van Magnuskinderen bij Nederlandse kampioenschappen

De afgelopen maand waren Magnuskinderen actief op allerlei Nederlandse kampioenschappen. Alsof ze in de aanloop naar de vakantie nog zoveel mogelijk wilden schaken! Op 8 en 15 juni was het Nederlands kampioenschap voor basisschoolteams. Er waren 3 scholen met Magnuskinderen, en die deden het alle 3 heel erg goed. De Pijlstaart (Kobe en Bent) werd 7e van Nederland, het all Magnus team van De Boomgaard (Koen, Daan, Hidde en Sam) werd heel knap 6e. En baas boven baas, het team van de Spits (met Ralf) won zelfs de bronzen medaille!

Op 22 juni organiseerde SamenSchaken (je weet wel, het schaakbureau van Anita en Bas) het Nederlands kampioenschap voor schoolteams uit de middenbouw (groep 3-4-5). Het toernooi was in ons clubhonk, het Leidsche Rijn College. Eregasten waren onze voorzitter Saskia en wereldtopper Anish Giri, die een simultaan kwam geven. Dat Anish erg goed kan schaken, bleek wel. Ook onze cracks als Lucas, Felicity en Siebe, die als tafelleider bij het toernooi hielpen, waren kansloos in de simultaan. Of zou Anish extra zijn best hebben gedaan omdat hij nog steeds een beetje jaloers is dat wij niet naar hem zijn vernoemd, maar naar zijn rivaal?

In het toernooi zelf zagen we verschillende Magnuskinderen achter het schaakbord. De Tweesprong uit Maarssen, met Jesper en Jelle,  werd maar liefst Nederlands kampioen in de categorie van teams met 5 kinderen. De International School Utrecht, met Mukilan, deed met 15 kinderen mee en werd 2e in die categorie. Alemaal gefeliciteerd!

Tot slot vonden op 29 juni de individuele Nederlandse kampioenschappen t/m 9 jaar plaats. Ook hier was Mukilan bij, en hij haalde netjes 4 punten uit 7 wedstrijden in de categorie t/m 8 jaar. Thom deed het heel netjes in de categorie t/m 7 jaar, met 3½ punt. In de categorie t/m 9 jaar zelfs 4 Magnuskinderen. In het kielzog van topfavoriet Tommy Grooten (Eindhoven) pakte Daan de bronzen medaille, waar hij heel blij mee was. Ook heel nette prestaties van Ralf (5 punten), Ryan (4½) en Rozemarijn (3).