Online schaken, vrijdagavond 28 februari in de voorjaarsvakantie

Op vrijdag 28 februari is er geen schaken, want het is voorjaarsvakantie! Op deze vrijdagavond willen we dan zowel op chesskids als op chess.com een online toernooi organiseren.
Hoe dat er precies uit gaat zien, dat is nog een beetje een verassing, maar zodra we meer weten informeren we jullie erover.

Chesskids

Kinderen van 12 jaar en jonger hebben een chesskids account. Zit je al een paar maanden op de club, en heb je hier nog geen informatie over gehad, stuur dan een mail naar de technische commissie (tc@magnusleidscherijn.nl) en we gaan het voor je uitzoeken. Je kan op vrijdagavond ook even Albert aanspreken, die lesgeeft in lokaal 105. Mocht je al wel toegang hebben tot chesskid.com, en vragen hebben, dan kan je ze stellen aan alberttrainer.

Chesskids leden van magnus zijn automatisch lid van de club: JSC Magnus Leidsche Rijn. Via deze club willen vrijdagavond van 19:00 tot 20:30 een toernooitje spelen.

Chess.com

Voor chess.com heet onze club: Jsc Magnus Leidsche Rijn. Nils is hier de beheerder van. Meld je aan bij deze club voor de voorjaarsvakantie en dan gaan we vanuit deze club een toernooi spelen. Helaas heeft er iemand die niets met onze club te maken heeft een club opgericht op chess.com die: Magnus Leidsche Rijn heet, deze moet je dus niet hebben. We beginnen om 20:00 uur en gaan door 21:30. 

Om toch nog een trainingselement op deze avonden te hebben, kan je bij beide toernooien zomaar ineens een trainer tegenkomen  als online tegenstander! Ja, die mag je uiteraard gewoon helemaal wegschaken, als je dat lukt, maar je kan ook dan tijdens de partij vragen stellen over de strategie of taktiek die je zou kunnen volgen.

Groeten van,

Albert en Nils