Verslag online schaken februarivakantie

Vrijdagavond 28 februari was onze eerste online schaakavond. Vanwege de vakantie was er geen normale schaakavond. Om 7 uur gingen we van start met het chesskids toernooi. Als je mee wilde doen, moest je dus voor 7 uur zijn ingelogd. Uiteindelijk deden er 5 kinderen mee, en hebben ze 3 ronden van 10 minuten met 5 seconde per zet gespeeld.
Aan de ene kant waren het best spannende partijen, als admin kon ik alles live meekijken! Aan de andere kant was Felicity wel weer erg goed bezig, en ging zij er ook met de (chocolade) beker vandoor! De anderen Kai, Sean, Tygo en Jayden hebben allemaal 1 partij gewonnen, dus zijn ze allemaal 2e.

Felicity met de chocolade beker

Om 8 uur begon the chess.com toernooi. Hier speelden we met 12 deelnemers. Het was 1.5 uur spanning en sensatie. Aan sommige namen kun je zien tegen wie je speelt (yoyoyorick bv.) en soms speelde je tegen iemand die je ongetwijfeld kent van de club, maar de naam geeft geen aanknopingspunten. Vooral Cast0r en Dutches02 waren namen die de meeste mensen niet kenden. Op de vrijdagavond na het toernooi hebben we het nagevraagd, en zijn we erachter gekomen wie het waren!
Uiteindelijk deden er 6 tieners en 6 trainers mee. We speelden potjes van 5 minuten + 5 seconde. Als je klaar was kon je even wat anders doen, en als je klikte ging je door naar de volgende partij. Het kon dus gebeuren dat je 3 keer achter elkaar tegen dezelfde persoon speelde!
En wie heeft nou gewonnen? Bas van Arendonk heeft de meeste punten gehaald(21), maar de trainers deden in principe niet mee voor de prijzen. Maar wel echt goed gespeeld! Als eerste van de tieners is was het Nils!

De uitslag
Spelers:
1 Nils
2 Siebe
3 Yorick/Jeanette

Trainers:
1 Bas van A
2 Bessel
3 Arjen

Dus het was erg leuk! Wanneer is het volgende online toernooi? 1 mei, dus in de vrijdagavond van de eerste week van de voorjaarsvakantie.

Groeten,

Nils en Albert