Magnus Leidsche Rijn prolongeert titel bij NK Viertallen

Vrijdag 19 juni was het zover, de finale voor NK viertallen t/m 12 jaar! Voor dit toernooi waren er 4 spannende voorrondes geweest, waarbij wij ons met maar liefst 2 teams hadden gekwalificeerd voor de finale. Elk team bestaat uit 4 spelers + 2 reserves. Deze reserves mogen gewoon meespelen, en van de 6 spelers tellen de beste vier resultaten voor het eindresultaat.

Het toernooi bestond uit 5 ronden van partijen van 5 minuten per partij en 5 sekonden per zet.

In team 1 van Magnus zaten: Polle, Mees, Isafara, Daan, Koen en Steven en team 2 bestond uit: Sushanth, Sean, Jesper, Simon, Ryan en Kai.

Als voorbereiding hebben we de woensdagavond voor het toernooi elkaar even bemoedigd, Polle heeft nog een mooie partij laten zien, en we hebben met zijn 12én een proeftoernooi gespeeld, met dezelfde tijd en aantal partijen als de finale op vrijdag. Dat heeft zeker geholpen om in de spirit te komen, en alle technische problemen woensdag op te lossen ipv vrijdag op de toernooidag.

En ja, de beste schakers van Nederland deden mee, dus de kans dat je hier en daar een echt sterke schaker tegenkomt, was zeker aanwezig. Na 2 ronden hadden van alle spelers, alleen Mees, Steven en Ryan nog geen averij opgelopen, en in ronde 3 gingen ook Mees en Ryan onderuit.

De chesskids coaches Arjen en Albert waren ook ingelogd om de partijen life mee te kijken. Met een individueel toernooi kan je goed kijken in de ranglijst hoe het ervoor staat, maar met zo een teamtoernooi heb je als coach zoiets van het gaat niet slecht, maar of we vooraan staan was moelijk te zien.

Er werden door vele spelers vele mooie partijen gespeeld, maar de beslissende speler van het toernooi was Steven, en een belangrijke partij was zijn derde:

Hij staat een pionnetje achter, maar wint snel materiaal, en maakt het daarna gedegen af. De witte g en h pion komen nog tot rij 6 en 7, maar hij laat de partij niet meer uit zijn handen glippen. De foto van Steven is er eentje uit het archief: bij een online toernooi blijft het moeilijk foto’s maken…

Topscorer Steven Ramdien

Ronde 4 was een beste voor team 1, behalve een remise van polle won iedereen. En dan de laatste ronde….. Spannend!!

Het was een bizarre loting. Mees tegen Koen en Isafara tegen Polle. Voordat Arjen en ik met onze ogen konden knipperen had Steven al gewonnen en Mees en Koen hadden remise afgesproken. Een snelle berekening leverde op dat Steven 5 punten had, Koen en Mees beide 3.5. Op dat moment stonden Polle en Isafara op 2.5 en Daan op 2.

Aangezien de beste 4 resultaten tellen zou het niet opschieten als Polle en Isafara remise zouden spelen. Snel heb ik Polle’s pa gebeld of hij door kon geven dat Polle geen remise moest accepteren of moest aanbieden, en dat is ook gelukt. Daan heeft ook nog een mooi punt gescoord in de laatste ronde.

Dus was het 1e team geeindigd met:

Ronde 1Ronde 2Ronde 3Ronde 4Ronde 5
Mees11010,53,5
Polle1010,513,5
Isafara00,51102,5
Daan010113
Koen10110,53,5
Steven111115
Resultaten team 1

Dus de best 4 resultaten zijn 15.5 punt.

Team 2, wat wat jonger en minder ervaren was, deed het ook best goed!

Ronde 1Ronde 2Ronde 3Ronde 4Ronde 5
Sean0,50,51002
Sushanth011013
Kai10,51013,5
Jesper001012
Simon010001
Ryan110013
Resultaten team 2

Hier zien we Kai als topscorer! Voor ons op de club nog niet zo een bekende naam, maar hij heeft al een aardig schoolschaakverleden, en is ook de laatste maanden erg aktief met het online schaken. In totaal heeft team 2 11,5 punt verzameld en is gedeeld zesde geworden. Niet slecht!!

En dan ben je Kai in magnus team 2, en dan moet je in de 2e ronde tegen een Utrechtse schaakgrootheid: Ralf Sterk van de Spits! Qua rating echt wel een maatje groter, maar de slotstelling zegt genoeg over Kai’s strategische kwaliteiten. Ook voor Ralf Sterk niet om door te komen!

Dus, de resultaten waren binnen, maar dan is het wachten op de einduitslag. Die kwam zaterdag. We zijn met de 15.5 punten van team 1, wederom kampioen van Nederland!

Zie hier de link:

https://www.schaken.nl/schaakmatties/nieuws/magnus-leidsche-rijn-prolongeert-titel-bij-nk-viertallen

Hoe gaan we dit vieren als club, en komt er nog een beker onze kant op? Voor ons is dit nog even onbekend, maar zodra we meer weten, zullen jullie het horen!

Gegroet, names de chesskids admins:

Joost Lensen, Arjen Crince en Albert Eikelenboom