Lockdown en Kerstvakantie: Online Schaken

Schaken bij Magnus de komende weken

Zoals jullie ondertussen hebben vernomen zitten we in een 5 weken lange lockdown. Voor sommige van ons is schaken een primaire levensbehoefte, maar toch zullen we als schaakclub een tijdje dicht zijn. Nu waren er al plannen om online te schaken in de kerstvakantie, en deze hebben we uitgebreid.

De woensdagavondgroep heeft 16 december een online toernooi op lichess. De woensdagavond schakers worden hier per email door onze hoofdtrainer Bas over geinformeerd.

Deze vrijdagavond en de 2 woensdagavonden zullen de bekende chesskids en chess.com toernooien weer plaatsvinden.

In januari zullen we ook de eerste weken online schaken, maar dan zullen er online schaaktrainingen zijn.

De interne competitie waarvan we aanstaande vrijdag de laatste, finale ronde in zouden gaan, wordt uitgesteld totdat we weer terug bij het Leidsche Rijn College zijn.

Om met elkaar te communiceren over technische vragen of om gewoon even bij te praten, komen we bij elkaar op https://www.wonder.me/r?id=2ebf66e3-a4ac-46eb-9dfa-97c4e5775d60 . Wonder.me is een platform waarbij je zelf bepaalt met wie je contact maakt/ Het password kan je krijgen via je trainer. Vanaf kwart voor 7 s’avonds zijn we hier aanwezig.

Chess kid toernooi t/m 12 jaar

Voor de jeugd t/m 12 jaar organiseren we toernooien op ChessKid.com. Er is een toernooi voor de kinderen in de D groep en in de E groep. In beide groepen is er voor de eerste drie een reep chocola te winnen. Het toernooi start om 19:00 uur op 18, 23 en 30 december, zorg dat je in ieder geval een paar minuten eerder al bent ingelogd en aangemeld voor het toernooi. Inloggen kan vanaf 18:30.

Op de deze link kan je meer informatie vinden over hoe je kan inloggen. 

We spelen 5 ronden van 10 minuten per partij. Vanuit het online team is Arjen contactpersoon voor dit toernooi, bel (0640211785) of mail online@magnusleidscherijn.nl voor technische vragen.

Soms zit er wat overlap in het chesskids en chess.com toernooi, maar je mag uiteraard aan beide toernooien meedoen. Ook hier geld, maxcimaal 1 reep per persoon per avond.

Chess.com toernooi voor alle leeftijden

Op chess.com beginnen we op de 18e, 23e, en 30e om 20:00 uur. We schaken op de club ‘Jsc Magnus Leidsche Rijn’. Klik op deze link link op de web site in over hoe je lid kan worden voor deze club.

Wie mag er meedoen?

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van leden van Magnus
  • Trainers en andere actievelingen van Magnus zoals bestuursleden etc.

Om niet 3 weken achter elkaar hetzelfde toernooi te hebben zal het chess.com toernooi op 23 december een king of the hill schaaktoernooi zijn. In deze schaakvariant is er een extra regel dat je ook kan winnen door je koning in het centrum van het bord te plaatsen.

Dit keer zijn er 3 repen te verdienen voor de beste 3 Magnus leden. Ook in de categorie beste dame/meisje en trainer valt er een reep te verdienen. En verder een reep voor de beste schaker per trainingsgroep, die meer als 0 punten heeft gehaald. Dus zit jij E4, en doe jij als enige mee, en haal je een remise dan heb je een reep gescoord! Maximaal 1 reep per persoon. De repen zullen in het nieuwe jaar worden uitgereikt.

We spelen 7 ronden van 5 minuten per partij, en 3 seconde per zet.

Vanuit het online team is Albert contactpersoon voor dit toernooi, bel (0647026849)  of mail online@magnusleidscherijn.nl hem voor technische vragen.

Tot slot

Als je een beetje goed hebt geteld zijn er op een avond een stuk of 15 repen te verdienen. Om niet eind januari 8 kilo chocola uit te delen van dan 6 weken geleden, zullen de winnaars dezelfde avond worden geinformeerd, en kan je je reep ophalen, of hij wordt de volgende dag gebracht.

Groeten namens het online team: 

Arjen, Nils en Albert