Polle kampioen schaak 960 bij JSC Magnus

13 november hebben we op Magnus het Magnus online schaak 960 kampioenschap voor 2020 gehouden. Met schaak 960 worden de stukken op de achterste rij in een andere volgorde neergezet, waardoor je al je openingskennis in de prullenbak kan gooien. Alles? Het is nog steeds goed om het centrum te proberen te bezetten, maar de manier is, is dan in elke partij anders.

Er deden maar liefst 38 schakers aan mee, voor Magnus een record voor een online toernooi. Dit zijn uiteraard leden van Magnus, maar ook ouders en trainers deden vrolijk mee. Bij de trainers is de 1e prijs naar naar Frank gegaan, ook van harte gefeliciteerd!

Normaal kan je in sommige partijen best wel complexe stellingen op het bord krijgen, maar met schaak 960 is dat bij elke partij het geval. Ons brein is goed in patroonherkenning, en als je voldoende partijen hebt geschaakt, dan ga je bepaalde stellingen een beetje herkennen en dan weet ie intiutief waar je kansen en de gevaren zijn. Maar met schaak 960 herken je een heel stuk minder!

Hier bv een stand uit Polles laatste ronde.

Polle van harte gefelicteerd met deze overwinning! De eerste keer dat we bij Magnus voor een online toernooi echte bekers uitreiken. Anouk werd 2e en Lucas 3e en kregen uiteraard ook een beker.

We zullen vaker andere schaakvarianten gaan schaken, Zo staat er voor 23 december een King of the Hill toernooi gepland.