Magnus Scoort goed tijdens het Nederlands Kampioenschap Schoolschaak

Zaterdag 12 juni was de finale van het Nederlands schoolschaak kampioenschap. Via voorronden en halve finales waren er 23 scholen in de finale terechtgekomen.

Van deze 23 scholen zijn er 4 waar Samen Schaken actief is en 3 waar behalve SamenSchaken ook veel jeugdleden van Magnus Leidsche rijn naar school gaan. SamenSchaken wordt geleid door onze hoofdtrainer Bas, die schaakles geeft op scholen in Leidsche Rijn en Utrecht. Behalve deze leden deed Jelle van de Tweesprong in Maarssen ook mee!

De Magnus leden die meededen waren:

De Pijlstaart: Kyo en Syd.

De Achtbaan: Jonathan, Ilco, Amir, Jeanette, Alexi en Timur.

Tweesprong: Jelle.

Onder de Bogen: Arnav, Tygo, Aayush en Jayden.

Uiteraard werden deze teams gecompleteerd met SamenSchakers en andere enthousiaste schaakkinderen van de scholen.

Maar dat er in totaal maar liefst 13 magnus leden meededen met de nationale schoolschaakfinale mag toch wel even vermeld worden.

Voor de beste schakers van de halve finale was er ook een individueel toernooi. Hier mochten vanuit Magnus, Ilco, Arnav en Tygo aan meedoen. Ilco werd derde, Tygo 8e en Arnav 17e. Voor alledrie een hele goede prestatie! Zie Hrdya (LW Beekmanschool) wint de NK Schoolschaak Finale individueel | Schaken voor de volledige uitslag.

Uiteindelijk is de Achtbaan 2e , Onder de Bogen 7e en De Pijlstaart 23e geworden. (De Spits uit Utrecht Nederlands Kampioen Schoolschaak | Schaken). Het feit dat je als school de finale haalt is al heel wat, en ook in de finale hebben de Magnus leden zich goed geweerd!

De spits uit Utrecht werd kampioen van Nederland. Hier zitten geen Magnus leden bij, maar SamenSchaken is hier wel aktief.

Omdat de Achtbaan 2e werd zat, hebben die nog een artikel geschreven voor de plaatselijke bladen.

KSU Achtbaan wordt tweede op het Nederlands kampioenschap schoolschaken (varnws.nl)

Al met al, voor de scholen in Leidsche Rijn, SamenSchaken en onze club Magnus was het Nederlands Schoolschaakkampioen een bijzondere, leuke en succesvolle ervaring!

De winnaars inclusief teamcoach Simona Karbouniaris

Het team van de Achtbaan