programma december

Vanwege de Coronamaatregelen spelen we de komende 3 weken online schaak. En daarna is het kerstvakantie. Hoe ziet het programma er dan precies uit?

De woensdagavonden

Om te beginnen, op de woensdagavond, vanaf 17:00 uur is er online les dmv Zoom en Lichess. Dit gaat dus over woensdag 1, 8 en 15 december. Er is een aparte mail over gestuurd naar de woensdagkinderen.

Vrijdagavond: 3 en 10 december interne competitie

Op de vrijdagavond waren we bezig met 3 weken interne competitie en op 3 december en 10 december gaan we daar mee verder.

Voor de A, B en C jeugdleden hebben we december online vierkampen georganiseerd. Dit was geen onverdeeld succes, dus doen we dit de volgende week anders.

Op 10 december zullen de A,B en C met elkaar een online toernooi op chess.com met elkaar spelen.

Uiteraard kan je nog steeds bij elkaar komen op het wonder me platform met het bekende password (en zo niet email online@magnusleidscherijn.nl of vraag je trainer).

Voor de D en E kinderen hebben we gekozen voor een D en E chesskids toernooi ipv de vierkampen. Deze zijn toch wat moeilijk te organiseren in chesskids. Omdat het bijna Sinterklaas is ,zijn er tijdens het toernooi van 3 december chocoladerepen te winnen voor de beste speler van elke trainingsgroep. De Chesskid toernooien beginnen om 19:00.

Meer informatie over de interne competitie kan je hier vinden: https://magnusleidscherijn.nl/interne-competitie/

17 december: online les

Op vrijdagavond 17 december zal er een normale online les zijn op Zoom en lichess. De lessen beginnen op de normale tijd om 18:45 en 19:45.

22 en 29 december: Online toernooien in de kerstvakantie

En dan, is het kerstvakantie! Op woensdagavond 22 en 29 december spelen we online toernooien. Op 22 december ons kersttoernooi en 29 december is er een special, king of the hill. Bij king of the hill kan je op 2 manieren winnen:

De tegenstander mat zetten

Je koning op 1 van de 4 centrumvakken zetten

Dat wordt weer chaos troef!

Chess kid toernooi voor de D en E jeugd

Voor de jeugd in de D en E groepen worden er chesskid toernooien gehouden.

Het D toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2010 of later of die in de D competitie groep spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2012 of later of die in de E competitie groep spelen.

In onze Magnus chesskids club zitten alle kinderen tot en met 12 jaar, dus ook C jeugd die in de C competitie spelen. Deze kinderen mogen zeker meedoen met het D toernooi, maar zullen bij chesskids geen reep kunnen winnen, maar uiteraard wel bij het chess.com toernooi.

In beide groepen is er voor de eerste drie een reep chocola te winnen. Het toernooi start om 19:00 uur op 22 en 29 december. Zorg dat je in ieder geval een paar minuten eerder al bent ingelogd en aangemeld voor het toernooi. Inloggen kan vanaf 18:30. 

We spelen 5 ronden van 5 minuten per partij en 5 sekonde per zet.

Chess.com toernooi voor iedereen

Op chess.com beginnen we op 22 en 29 december om 20:00 uur. We schaken op de club ‘Jsc Magnus Leidsche Rijn’. Ja, dus als je klaar bent met chesskid, en je hebt nog zin om te schaken, dan kan je gelijk door!

Wie mag er meedoen?

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van leden van Magnus
  • Trainers en andere actievelingen van Magnus zoals bestuursleden etc.
  • Oud-leden van Magnus (als je lid bent geweest blijf je nog in de club zitten)

Wie kan er allemaal een Tony Chocolony reep winnen?

  • De eerste drie jeugdleden
  • De beste dame
  • De beste trainer
  • De beste ouder
  • De beste van elke trainingsgroep (Van A1 tot E5, en alle woensdaggroepen)

De enige voorwaarde is dat je minimaal een half punt moet hebben gehaald. Dus zit jij bijvoorbeeld in de woensdag groep 2, en doe jij als enige mee, en haal je een remise dan heb je een reep gescoord! Maximaal 1 reep per persoon per avond.

We spelen 7 ronden van 5 minuten per partij, en 5 seconde per zet. We zullen rond 10 uur klaar zijn. Maar iedereen mag uiteraard op elk moment stoppen.

Afsluiting

Kortom, ondanks de omstandigheden kunnen we in december toch een afwisselend schaakprogramma neer zetten. En als U goed heeft geteld zijn er ongeveer 40 repen te verdienen deze maand! Uiteraard worden de winnaars erover gemaild, en zullen we gaan regelen dat ze bij jullie komen.

En Magnus speelt ook een wedstrijd om zijn wereldtitel te behouden! Oa te volgen op chess24.com.

Voor technische vragen kunt u terecht op: https://magnusleidscherijn.nl/online-commissie/ of stuur een mail naar: online@magnusleidscherijn.nl.

Groeten namens,

Hoofdtrainer Bas, de trainers en de commissie online