Steven winnaar online nieuwjaarstoernooi

Het eerste toernooi in het nieuwe jaar op vrijdagavond 7 januari was een online toernooi met de gebruikelijke chesskids en chess.com toernooien.

Chesskids toernooien

Laten we beginnen bij de chesskids toernooien. In de E (t/m 10 jaar) waren er 11 deelnemers, en het leuke was, er waren deelnemers van elke trainingsgroep. Bij de E zijn de broers Kyo en Syd goed bezig de laatste tijd, en ook dit toernooi werden ze 1e en 2e. Hieronder zie je een spannende partij tussen Kyo en Sibren.

Bij de D deden dit keer Emma, Jonathan en Mylo mee, toch wel de drie beste D spelers op het moment. In de 2 ronde moesten Emma en Mylo al tegen elkaar. Dat was knokken totdat niemand meer voldoende materiaal had om mat te zetten: remise. Echt een hele spannende partij!

Later won Jonathan van Emma. Emma ging beter het eindspel in, maar Jonathan wist het toch te winnen. In de laatste ronde was het Mylo tegen Jonathan. Ik dacht dat kan maar 2 dingen betekenen: Hakken en zagen! Effe snel koffie gehaald en ik ging er echt voor zitten. Wat doen ze? Spreken ze na 1 zet remise af! Ik weet niet welke trainer ze dat heeft geleerd?

Maarja het zijn natuurlijk erg slimme jongens, en ze hadden allang gezien dat ze de concurrentie hadden weggeschaakt en dat ze toch wel 1e en 2e zouden worden, en op deze manier nog even een paar minuten pauze hadden voor het chess.com toernooi. Geef ze eens ongelijk ;-).

De top dries waren:

D toernooiE Toernooi
1eMyloKyo
2eJonathanSyd
3eAlexiTimur

chess.com toernooi

Het chess.com toernooi begon om 8 uur. We waren met 27! Ouders, trainers D en E leden waren ook goed vertegenwoordigd. Alleen wederom 0 dames…

Normaal gesproken wordt er voor de overwinning gevochten door de leden uit de A trainingsgroep, en deze avond was dat niet anders. Lucas, Polle en Steven eindigden met de meeste punten, maar Steven won uiteindelijk met 5.5 uit 7 partijen. Lucas en Polle eindigde met 5 punten.

Zie hieronder een mooie partij van Steven, tegen Arjen, vader van Yorick. Ondanks deze verliespartij van Arjen was hij wederom met 5 uit 7 de beste ouder.

Bij de trainers won Bas! Bas, vader van Roos welteverstaan. Bas traint de woensdagavond laat groep.

De winnaars van de avond waren:

PlaatsWinnaarScore
1eSteven5,5
2eLucas5
3ePolle5
Beste trainingsgroep B1Yannick4,5
Beste trainingsgroep B2Tibbe3
Beste trainingsgroep CTygo4
Beste trainingsgroep D1Mylo2
Beste trainingsgroep E1Kyo3
Beste trainingsgroep E2Sibren1,5
Beste trainingsgroep E5Kyan1
Beste ouderArjen, vader Yorick5
Beste trainerBas4

De strijd in de B1 ging vooral tussen Yannick en Ryan, waarbij de onderlinge partij doorslaggevend was. Ryan begon voortvarend, en pas aan het eind wist Yannick te winnen.

Omdat er veel deelnemers waren duurden de ronden soms wat langer en waren we pas na tienen klaar. Maar er was niemand die dat erg vond. Het was weer een leuke schaakavond!