Verslagen externe competitie afgelopen seizoen

Afgelopen jaar werd er door diverse teams gestreden in de SGS externe competitie, zie externe competitie – Magnus home (magnusleidscherijn.nl).

In dit bericht zijn verslagen te lezen wat de teams zoal hebben meegemaakt. Nog niet alle verslagen zijn binnen, maar er valt zeker al het een en ander te lezen!

Magnus C1

Op vrijdag 23 april zaten Tygo, Yannick, Ilco en Jelle van het C1 team klaar om hun laatste competitiewedstrijd tegen DBC C1 te spelen. Maar enkele minuten na 19:00 was DBC er nog niet… Ze vroegen zich meteen af of ze de klokken al aan mochten zetten en ze verheugden zich al op een overwinning zonder strijd als DBC niet zou komen opdagen. Helaas bleek even later dat de bond de wedstrijden verplaatst had naar een gezamenlijke slotronde van alle SGS-teams.

Op vrijdag 21 mei was het tijd voor poging 2, en dit keer was de tegenstander er gelukkig wel op tijd! Tygo en Ilco kwamen vroeg in de partij enigszins in de problemen en verloren daardoor wat materiaal. Maar beiden kwamen al gauw sterk terug door met slimme trucs groot materiaal te winnen. Met nog enige moeite wisten ze de partij af te maken, tussenstand 2-0! Intussen was Jelle bezig zijn tegenstander langzaam maar zeker te overrompelen, en hij maakte de partij heel degelijk af, 3-0. Yannick was het langst bezig en had geen makkelijke pot. Hij kwam een beetje passief te staan, maar wist toch een pion te winnen. Toen kreeg hij gelukkig wat hulp van de tegenstander die zo snel mogelijk leek te willen afruilen, en op de koop toe nog twee pionnetjes weggaf. In het resterende toreneindspel was dat voldoende voor Yannick om de winst te pakken. Al met al dus een overtuigende 4-0 overwinning, waarmee ze een knappe tweede plaats behaalden achter de poulewinnaar Moira Domtoren C1, de enige tegenstander waarvan ze verloren hadden. Bovendien was de 4-0 overwinning een klein zetje in de goede richting voor Magnus C2, die op bordpunten ook knap een derde plek wist te bemachtigen. Al met al dus een erg succesvol seizoen voor Magnus C1 (en C2)!

Magnus D3 behaalt derde plaats in competitie met uiterste krachtinspanning

In de 2e Klasse A van de D-jeugd heeft Magnus D3 de derde plaats behaald. Een knappe prestatie, aangezien het team was samengesteld uit kinderen die nog nooit eerder in competitieverband geschaakt hadden. Het team bestond uit Oliver, Roos, Sami, Muhilan en vaste invaller Amir.

De openingswedstrijd van het seizoen ging nog verloren tegen clubgenoot Magnus D4, de latere nummer 2 van de competitie. Maar daarna begon het te lopen, met overwinningen tegen Oud Zuylen, Hoogland, Woerden, en Vegtlust. De wedstrijd tegen HSG eindigde in een gelijkspel, waarna de stand op de laatste speeldag razend spannend was.

Om op de derde plaats te eindigen en dus een medaille in de wacht te slepen, moest er een punt gehaald worden bij de koploper Moira-Domtoren. Met een uiterste krachtinspanning is dat gelukt, dankzij fraaie winstpartijen van Sami en Muhilan. Het team kwam nu in punten gelijk met Woerden, maar dat team had een half bordpunt minder. Zo kan dus met recht gezegd worden dat elke partij belangrijk was; als er een potje meer was verloren, was de medaille niet binnengesleept!

De eindstand:

Opperste concentratie tijdens de laatste speelronde:

Het trotse team heeft de medaille in ontvangst genomen (zonder invaller Amir):