Magnus sterk vertegenwoordigd op NK schoolschaken 2022

Op 11 en 18 juni deden verschillende spelers van Magnus mee met het NK schoolschaak kampioenschap in Gouda. De Magnus spelers hadden zich via hun basisscholen (Pijlstaart, de Achtbaan en Onder de Bogen) al in het voorjaar geplaatst via de voorrondes, de Pijlstaart zelfs met twee teams.
Op het NK speelden vervolgens 38 teams met in totaal 188 spelers van allerlei scholen uit Nederland. Op de 11e speelden een aantal Magnus schakers een sportieve partij tegen elkaar: de Pijlstaart tegen de Achtbaan (zie foto).

Tussen de partijen door werd er flink door geschaakt, gespeeld en gelachen met elkaar. Op de 18e liep de spanning hoog op, door sterke tegenstand van andere scholen in combinatie met zomerse temperaturen.

Het Achtbaan team met Amir Khakimov, Jonathan Langeveld, Maarten Huurnink, Mylo Georgopoulos en Alexi Georgopoulos bemachtigde uiteindelijk een 2e plek. Het eerste Pijlstaart team, met de Magnus-leden Bent Smeets, Kyo Zantingh en Syd Zantingh, aangevuld met Duncan Elferink, belandde op plek 13, terwijl het tweede team (zonder Magnus-leden, namelijk Marti Otto Juarez, Kay van Duuren, Adam Maes, Khalil Hamoumi en Eymen Mustafa Turan), beslag wist te leggen op een verdienstelijke 21e plek.
Ook waren er enkele Magnus spelers van Onder De Bogen (Aayush Singh, Arnav Pawar, Ryan Jeyapaul, Shlok Sail).
Naast medailles voor iedereen kregen alle deelnemers op de eerste dag ook lekkere Goudse kaas mee en op de tweede dag zelfs Goudse stroopwafels!