Magnus goed vertegenwoordigd op het onjk

Van 8 tot 13 augustus vond het open nederlands jeugd kampioenschap plaats. Het was in Enschede en magnus was prima vertegenwoordigd. De web site is: ONJK 2022 – Startpagina.

De 46e editie van dit toernooi kende een serieuze omvang van ruim 200 spelers uit Nederland en omliggende landen. Tijdens de veel te warme zomerdagen bogen de spelers in de categorieën A t/m H zich over het begeerde schaakspel.

Over het algemeen hebben we het best goed gedaan, en zijn er een aantal 1e, 2e en derde plaatsen gescoord. Isafara is bijvoorbeeld open meisjeskampioen van Nederland geworden!

De B en C groep speelden in totaal 9 ronden. Spelers van de groepen D (en E maar bij de laatste zaten geen Magnus spelers dit jaar) speelden alle zes de dagen één lang toernooi van in totaal 13 ronden. Magnus spelers in de groepen F, G speelden de eerste drie dagen voor afzonderlijke prijzen en de laatste drie dagen gemengd FGH een 9-rondig toernooi.

Maar het was vooral een leuk toernooi, waarbij er veel en lekker is geschaakt!

Mylo in aktie

GroepDeelnemers
A
BTom, Mika
CIsafara, Mees
DMylo, Jelle en Bent
E
FAlexi, Kyo
GSyd

B groep

In de B groep deden Tom en Mika mee in de bovenste regionen. Sterker nog als ze beide hun laatste partij hadden, had Tom eerste geworden. Dit is net niet gelukt, maar voor beide een prima prestatie. Tom werd 2e met 6 punten en Mika 6e met 5.5 punt uit 9 partijen.

Tom en Mika aan het begin van de laatste ronde

Als je beide bovenin meedraait, dan komt natuurlijk het moment dat je tegen elkaar moet spelen, en dat gebeurde in ronde 7:

C Groep

In de C groep deden namens Magnus Isafara en Mees mee. Mees haalde 5 punten en eindigde boven de middenmoot.

Isafara (naambordje is van de partij ervoor)

Isafara heeft 6 punten gehaald uit 9 partijen, een prima prestatie! Ze was het beste meisje in de C klasse, en mag zich dit jaar open meisjeskampioen van Nederland noemen! Ze heeft ook een ticket voor het NK B klasse voor volgend jaar gekregen. Die kan je maar vast binnen hebben! Een mooie partij speelde ze in ronde 7:

D groep

Vanuit Magnus speelden er in de D groep: Bent Smeets, Jelle van Haaften enMylo Georgopoulos. Het speeltemp was voor de D 40 min per partij + 30 sec per zet.

Na een rustige start op de eerste speeldag (de eerste ronde startte pas om 14uur) opende Jelle met een geweldige winstpartij tegen de bekende Wouter Terlouw:

.

Jelle in aktie

Daarna kwam het toernooi echt goed op gang op dinsdag met 3 partijen voor de D. Jelle stond met 3 punten op plek 3 van het tussentijdse klassement. Ook Mylo en Bent hadden inmiddels hun eerste punten binnen.

Op woensdag speelde Mylo (wit) in ronde 7 op bord 7 tegen Sam Klein Tuente (zwart) de volgende mooie partij:

Mylo klom op dag 4 naar boven en stond er met een zevende plek niet verkeerd ervoor. Helaas had hij vrijdag een complete ‘off day’, zoals hij het zelf noemde, terwijl Jelle maar liefst drie partijen won en promoveerde naar plek 6 in het klassement na winstpartijen tegen Casper Dey, Jayden Breider en Bram Feenstra. Ook Bent behaalde nog enkele punten in de partijen tegen Yumi Peeters en Dominick Burger.

Jelle, Bent en Mylo eindigden met 7, 7.5 en 7.5 mooi in de ‘middenmoot’ van het eindklassement. Helaas bleven de D spelers van Magnus dit jaar buiten de prijzen, maar dat was ook wel begrijpelijk met zulke sterke tegenstanders.

F, G en H groep

In de F groep zaten Kyo Zantingh en Alexi Georgopoulos, en in de G groep ook nog Syd Zantingh. Het speeltempo was voor de FGH was dit 25min per partij + 10 sec increment.

Alexi en Syd moesten al in ronde 2 tegen elkaar en speelden een sportieve partij die eindigde in een remise.

In de F en G groep speelden Kyo en Syd wat wisselend, ook Alexi had een paar tegenslagen, maar laatstgenoemde veerde weer op op de laatste dag van het 3 daags toernooi.  Alexi wist met 6 punten een derde prijs te krijgen en daarmee een plek op het NK-F. Kyo en Syd eindigden met resp 5 en 4.5 punt geheel niet verkeerd.

Alexi met zijn derde plek!

Gelukkig waren er nog een nieuwe kansen in de laatste drie dagen van het ONJK voor de FGH.

Op zaterdag in ronde 8 speelde Alexi (wit) op bord 3 tegen Mousa Besher (zwart) de volgende spannende partij:

Voor Kyo en Alexi was het erg spannend of zij zaterdag in de prijzen zouden vallen. Kyo stond er met 6 punten en 37.5 weerstandspunten behoorlijk goed voor. Toen duidelijk werd dat Tim en Jim een eerste en tweede plek hadden veilig gesteld, was even de vraag wat Mousa Besher had gedaan. Achteraf had de spanning misschien niet zó hoog hoeven oplopen, want de organisatie bleek de prijzen over de gedeelde 3e plekken te verdelen en zowel Kyo als Alexi ontvingen dus een resp. derde en vijfde prijs.

Kyo en Alexi met hun derde prijzen

Al met al weer een heel leuk toernooi!