Vakantie en start nieuwe seizoen

Zo langzamerhand gaan we weer eens richting het nieuwe seizoen, maar ondertussen is het nu nog lekker vakantie.

Vakantieschaak

En dan is het vakantie. Even niet elke week schaken. maar ontertussen…

De meiden Roos, Isabella en Jeanette hebben zich prima vermaakt op het chessqueens toernooi begin juli in Kaag.

Van Jelle kregen we een foto door dat ie ergens in Noorwegen aan het schaken was.

Jelle in een Noorse berghut in de mist

Eline Roebers onze nederlands kampioen tot 18 jaar, die op ons 10 jarig bestaan was. Zij heeft het Nedelrands damesteam aangevoegd op de olympiade in India, en heeft daar goed geschaakt!

Oezbekistan wint Olympiade, Nederland 11e, zilver + norm voor Roebers | Schaaksite

Onze Magnus, waarnaar onze club is vernoemd heeft lekker zitten schaken tegen een leuke dame in een Parkje in Madrid:

Magnus is trouwens een echte gentleman!

Kobe en Bent hebben hun schaakgeluk in zwitserland gezocht. Amateur Tournament – Biel International Chess Festival (bielchessfestival.ch) In dit toernooi is Kobe vierde geworden! Een mooie prestatie!

Een mooie partij van Kobe in Zwitserland is de volgende:

Het ONJK ONJK 2022 – Startpagina is ook goed bezocht door Magnusleden. Mees, Isafara, Tom, Jelle, Mika, Mylo, Syd, Jelle, Bent, Alexi, Kyo, Jordan en Syd zijn daar lekker aan het schaken! Hier komt een apart verslag van.

Trainer Dirk verpoosde bij het Donner lake.

Donner Lake

Er is tevens een Nederlandsche schaker met deze naam https://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Hein_Donner. In de trainersapp onder de oudere en/of meer filosofische mensen maakt deze foto veel los. Het was toch wel een bijzondere schaker. Ondertussen is de rust in de app groep weder gekeerd.

Trainer Arjen was in IJsland, en heeft uiteraard even de hal bezocht waar in 1972 Fischer-Spasski is gespeeld.

De hal waar in 1972 Fischer – Spassky is gespeeld.

Een van de meest memorabele matches uit de schaakhistorie.

Kobe heeft ook nog geschaakt in Vlissingen. Hij heeft daar 5.5 uit 9 gescoord met een TPR van 2077. Hij heeft zelfs een keer een 2200+ speler verslagen!

Start van het nieuwe seizoen

Wanneer beginnen we weer? Is er schaken aanstaande vrijdagavond? Om dit soort vragen goed te beantwoorden hebben we de laatste maanden gewerkt aan onze schaakagenda. Je ziet hem aan de rechterkant van het scherm, of je kan op: Magnus Agenda – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) klikken.

Zoals je kan zien beginnen we vrijdagavond de 19e met een groen bolletje, dat betekent een online toernooi. Hierna komen een aantal donkerblauwe, dat betekent: interne competitie, en hierna kom je pas de lichtblauwe tegen, die staan voor een normale clubavond. Klik er maar eens doorheen.

Op 26 augustus zou de vrijdagavond beginnen, maar dit is een week uitgesteld vanwege koelingsproblemen op het LRC.

Dit betekent dat we pas na drie weken interne competities de uiteindelijke competitiegroepen worden ingedeeld. Het is niet zo dat we de interne competitieresultaten nodig hebben om jullie in te delen, maar de praktijk leert dat er nog een aantal kinderen dan bedenken dat ze dit seizoen toch maar niet gaan schaken. En als we indeling gelijk aan het begin van het seizoen maken, kunnen we weer opnieuw beginnen omdat er een aantal groepen te klein zijn.

De oranje bolletjes zijn de voor ons interessante externe toernooien. In Utrecht wonen we lekker centraal en er wordt een Nederlands kampioenschap op fietsafstand van onze club gehouden! Klik maar eens op 16 oktober.

Dus we hopen jullie allemaal online te zien op 19 augustus! Klik op het bolletje en je vind alle informatie die je nodig hebt.

Nog 2 punten:

1 Vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken, dus check Magnus vrijwilligers – Magnus home (magnusleidscherijn.nl), en meld je aan!

2 Uiteraard doen we dit jaar weer mee aan de externe competitie (externe competitie – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)) dus denk alvast na of je mee wilt doen, en vraag aan je ma of pa of die teamleider wil zijn!