Magnus 1 begint het seizoen met winst

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de eerste partij van Magnus 1. Magnus 1 is een team dat meedoet met de landelijke senioren competitie op zaterdag. De reden dat we meedoen is dat we onze jeugdspelers de kans willen geven om regelmatig een echt lange partij te kunnen spelen.

Vooral spelers uit onze A en B groep doen hier aan mee. Dat zijn dan vooral de oudere kinderen? niet echt, onze jongste B speler is 11, maar dit zijn wel de kinderen die schaken echt serieus nemen.

Op zaterdag is er ook hockey en voetbal en noem maar op dus daarom zijn er dit jaar ook enkele trainers aan het team toegevoegd. Onze teamleider Dirk is weken mee bezig geweest het team compleet te krijgen. Dank daarvoor!

We speelden thuis tegen Rode loper 2. Dirk weet uiteraard dat om de geest goed te laten functioneren, het lichaam ook op orde moet zijn, en had een grote verzameling (fris)drank en koekjes ingeslagen, wat erg op prijs werd gesteld.

We hadden 2 invallers Mylo en Jelle, van de B1, die op bord 7 en 8 plaatsnamen. Op bord 1 tot 6 speelde, Polle, Tom, Dirk, Bessel, Mika en ondergetekende.

Bij het begin heeft Dirk de nieuwe regels uitgelegd qua mobieltjes. Als die alleen al afgaat, heb je een tijdstraf van 10 minuten, en als er andere dingen gebeurden kon je zelfs verliezen. Gelukkig was de moeder van Mylo er nog, en die heeft mooie foto’s van ons gemaakt bij de start.

Bord 1 en verder

Na 2 uur waren Polle (winst), Jelle en Mylo (beide verloren) klaar. In de kamer ernaast kun je dan op het gemak je partij analyseren: Wat ging er goed, en wat kon er beter.

Ik heb de spelers van het eerste gevraagd of ze nog een partij wilden inleveren voor dit verslag, maar is tot op heden niet gelukt. Als verliest hoef je niet zo nodig je partij op de web site te zetten, en als je wint… Tsja ik sprak een collega en die zei, ja ik heb wel gewonnen maar dat ik nou zo trots ben op deze partij, dat nou ook weer niet. En als je wel trots bent op je partij, dan bedenk je je ook nog wel een keer, voor je het weet heb je extra controles omdat ze vinden dat je wel heel goed schaakt voor je leeftijd. Een leuk artikel over wat er nu gaande is in de schaakwereld is de volgende:

https://www.espn.com/espn/story/_/id/34736588/inside-chess-cheating-scandal-fight-soul-game

Bord 8 en terug

De volgende die klaar was, was ik, na 3,5 uur. Ik stond na 2 uur en kwaliteit en een pion voor en heb het toch gepresteerd om te verliezen. Ja best knap. Ik heb de afgelopen 5 jaar precies 5 lange partijen gespeeld.

Stel je gaat 20 km hardlopen terwijl je normaal 4 km loopt. Na een tijd ben je moe en merk je dat het allemaal wat minder gaat. Je past dan je snelheid of houding aan. Stel je gaat 3 uur schaken terwijl je normaal 20 minuten potjes schaakt. na 2 uur gaat het toch allemaal wat minder, maar ik heb mijn snelheid niet aangepast. Ik zal in volgende rondes weten dat ik na 2 uur echt wat langzamer moet doen, en rustig even alles moet bekijken.

3-1 achter dus, maar de overgebleven zagen er wel hoopvol uit. Punt na punt werd binnengesleept, en uiteindelijk stonden we 4-3 voor. Bessel was onze last man standing en die stond in het eindspel een pionnetje voor. Dit werd uiteindelijk remise. Dus gewonnen!

Op Netstand 4 – KNSB kan je alle uitslagen zien.

De volgende wedstrijden van dit jaar zijn:

DatumThuisUit
5 novemberAmersfoort 3Magnus 1
26 novemberMagnus 1Hoogland 1
17 decemberMagnus 1Oud Zuylen Utrecht 2

Dus speel je in de A of B en wil je een keertje invallen meld je dan bij Dirk of Bessel!

Teamleider Dirk bedankt voor al het regelwerk! En we kijken uit na de volgende wedstrijden!