Magnus scoort goed op het NK snelschaken

Afgelopen zondag werd het NK snelschaken voor de jeugd gespeeld, georganiseerd door schaakclub Woerden. Dit toernooi werd voor het laatst zeker vijf jaar geleden gehouden, maar moest toen worden afgelast wegens gebrek aan belangstelling. Dat was dit keer wel anders, de organisatie moest zelfs een reservelijst aanleggen en kon uiteindelijk niet alle aanmeldingen met een plek belonen. De lokatie bleek een zwembad in Harmelen te zijn, waar een zaal beschikbaar was waar 200 spelers tussen de 6 en 20 jaar aantraden. Vanuit Magnus telde ik acht deelnemers in de categorieën B t/m F. De speeltijd was drie minuten met twee seconden increment, een tempo dat garant staat voor spectaculaire partijen, waarbij de ene onvoorzichtige zet wordt opgevolgd door de andere geniale truc. Zo’n speeldag met 18 potjes is dan ook een ware achtbaan van emoties.

Paul haalde in de F categorie (tot en met 9 jaar) een vierde plek. Heel erg goed voor iemand die nog niet zolang schaakt.

Jonathan en Mylo zaten in misschien wel de sterkst bezette groep D (t/m 12), met vrijwel alle nationale toppers, en eindigden daar op een 16de en 11de plek. Emma behaalde in deze poule de titel voor beste meisje.

Emma beste meisje in de D klasse

In de C groep (t/m 14) eindigde Polle als 7de en werd Kobe kampioen met een score van 17,5 punten.

Kobe Nederlands Kampioen scnelschaken in de C

Ook Mika en Tom wisten zich in de strijd om het podium te mengen in de B groep (t/m 16). Mika veroverde de vijfde plaats en Tom kwam op een gedeelde eerste plek terecht, waarna hij helaas de beslissende armageddon partij verloor en dus tweede werd.

Tom 2e in de B klasse

Iedereen kan terugkijken op een geslaagd toernooi en we zien hopelijk nog meer Magnus spelers terug bij het NK 2023