Magnus bij Grand Prix Giessenburg

Op een warme zonnige zaterdagmiddag trokken we naar zoals aangekondigd pittoreske Giessenburg voor de eerste SGS-grandprix van seizoen 2022-2023.

Magnus was weer goed vertegenwoordigd met 9 kinderen van de totaal 85.

De wedstrijd werd gespeeld in de Grote Zaal met alle groepen in een zaal. Dit was erg overzichtelijk en het was leuk om te zien hoe alles door elkaar heen kronkelde.

Henk van Lingen van de SGS zorgde er weer voor dat alles overzichtelijk bleef en de uitslag staat natuurlijk ook weer op ledigerf.nl\sgsp\toernooistanden

Een aantal kinderen was nog in de wolken van de gewonnen chocolade repen van het vrijdag toernooi! Maar gelukkig waren e nog niet dik gegeten want ze worden pas de volgende vrijdag uitgereikt.

Vishwa wilde in groep 10 eindelijk eens een beker winnen want zijn grote broer had er al zo veel!

De ouders en begeleiders konden nog een leuk rondje lopen in Giessenburg en ontdekken dat Giessenburg een dorp is in de gemeente Molenlanden in Zuid-Holland en gelegen aan de rivier (hoe kan het ook anders) de Giessen. De naam komt af van de burcht Giessenburcht die helaas rond 1800 al is afgebroken!

De resultaten waren zoals altijd wisselend maar statistisch gezien heeft Magnus weer genoeg prijzen opgehaald en natuurlijk was het ook erg leuk!

Hieronder nog een paar quotes van de Magnus spelers:

Amir, (4e in groep 2) had nog een mooie partij gewonnen van Judah die uiteindelijk eerste is geworden. Een eindspel met 6 pionnen en een loper. Waarna met zijn loper en koning vakkundig alle pionnen op kan ruimen en hij een mooie overwinning boekte. Na de promotie tot een dame gaf hij op.

Jordan (1e in groep 3) zijn mooiste overwinning when I trapped the queen and then he lost his queen but with his two rooks he could do a checkmate.

Vishaal (3e in groep 3) had een erg sterke aanval waarmee hij een schuine batterij had op de net gerokeerde koning en schaakmat kon zetten!

Tygo (2e in groep 4) zijn mooiste overwinning was tegen Merijn, die eerste werd, omdat hij dacht dat die alles zou winnen in deze groep.

Aayush (4e in groep 5) zijn mooiste overwinning was toen hij alle stukken van zijn tegenstander had afgepakt en zij had alleen nog maar 2 pionnen veroverd. Daarna volgend er een mooie mat!

Muhilan (8e in groep 6) in his third match won with queen and rook checkmate on the last row.

Marcus (2e in groep 7) moest in de 4e ronde tegen een sterke tegenstander er was een hele gebalanceerde positie maar hij had het gevoel dat de tegenstander toch sterker stond maar een remise aanbod werd geaccepteerd.

Samir had het moeilijk in groep 7 maar was wel super blij met zijn chocolade reep van vrijdagavond!

Vishwa (8e in groep 11) best victory was the first match. The girl run out of time because she never paid attention to the clock and ran out of time.

Weer een leuke schaakmiddag en mooie prestaties en een nieuwe ervaring in Giessenburg.

Binnenkort komen er weer nieuwe Grand Prix toernooien dus hoe het nieuwsbericht in de gaten!

De volledige uitslag is te vinden op http://schaken.ledigerf.net/sgsgp/toernooistanden.php? en waarschijnlijk komt er nog een verslag op de website van SGS: https://www.sgs-schaakbond.nl/