Magnus pakt veel prijzen op het oku

Van 19 tot 21 mei was het OKU het open Utrechtse schaakkampioenschap, wederom bij Berenschot in papendorp. Het is een prima locatie en was echt een helemaal top georganiseerd toernooi. Vanuit Magnus deden we er met een grote groep aan mee, en niet zonder succes!

De C groep

De afgelopen jaren was het de gewoonte dat Magnus de C groep won, en nadat Mylo moest afzeggen vanwege de NK D, Bas van A andere verplichtingen had zagen we het toch een beetje somber in. Onze beste speler in de C, Jelle, begon ook nog eens met een remise. Maarja dat was ook de laatste remise, en met 5,5 uit 6 won hij de C groep! Omdat zijn rating nog geen 1000 was won hij ook nog eens de ratingprijs in de C en uiteraard op dit open Utrechtse kampioenschap was hij ook de beste sgs speler.

Jelle als C winnaar!

Jelle vond zelf zijn laatste winstpartij de mooiste, en die kan je hieronder naspelen. Als er commentaar bij partijen staat is dat bij Magnus altijd van de spelers zelf.

Verder deden Yannick, Amir, Alexi, Aadvik, Joep, Samuel, Albert en Bent mee vanuit Magnus aan de C groep. OOk enige andere C spelers hebben een prijsje kunnen scoren.

Aad
Aadvik jongste deelnemer en snelste winstpartij
Yannick snelste winstpartij
Albert snelste winstpartij
Familieprijs voor Joep, Kobe en Bent Smeets
Alexi in aktie

De B groep

In de B groep speelden, Joost, Isafara, Tom en Mika. Tom had een prijs te pakken voor mooiste partij!

Tom: prijs voor mooiste partij
Isafara M(et) D(e) M(eiden) wint een teamprijs
Sgs B prijs
Joost in aktie

De partij waarmee Tom de prijs voor de mooiste partij won staat hieronder:

Isafara won een mooie teamprijs, en Mika en Tom wonnen de derde prijs in het sgs klassement met 4 uit 6. Joost (vader van Yannick) had net zoveel punten maar is geen sgs lid. Jullie begrijpen dat de onderhandelingen tussen het Magnus 1 team en Joost ondertussen zijn gestart.

De A groep

Polle in aktie
Kobe in aktie

Voor Polle was het zijn eerste ronde in de A groep, en met 3 punten en een TPR (Toernooi prestatie) van boven de 2000 geen slecht begin.

Kobe was weer als vanouds goed op dreef. Met 4.5 uit 6 was hij gedeeld derde in het eindklassement en gedeeld tweede in het sgs klassement. Ook won hij de ratingprijs in de A groep met een toernooi prestatie van boven de 2300.

Een hele mooie partij die hij speelde tegen een hele sterke grootmeester verloor hij wel, maar het had weinig gescheeld of de uitslag was anders geweest.

Meer informatie en foto’s en statistieken is te vinden op: OKU 2023 – Open Kampioenschap van Utrecht, 19-21 mei (paulkeres.nl).