Magnus 2 boekt eerste overwinning!

Na de vorige ronde uiteindelijk toch nog wel dik verloren te hebben van Almere 3 mochten we in ronde 5 aantreden in en tegen Almere 5. Dit team had de vorige ronde nipt verloren van Woerden maar qua rating verwachten we toch weer een zware dobber. 

Met een gemiddelde leeftijd van circa 21 jaar hadden we weer een jong team op de been gebracht tegen veel ervaring van Almere 5. 

Yannick had een mooie koningsaanval en zette zijn tegenstander mat, daar was het eerste punt! Daarna toverde Aadvik, onze topscorder met 3.5 uit 5 weer een gewonnen eindspel op het bord.  Mylo was nog wat moe van een feestje en moest zich na zich kranig geweerd te hebben toch het punt bij de tegenstander laten.  Daarna haalde Bent ook een mooie overwinning en was de stand al 3-1! 

De overwinning in zicht halen we hem ook binnen?

Ondertussen stond Ryan een toren voor en konden zijn pionnen de overkant al zien en konden we dus de overwinning al ruiken. Op de overige borden werd nog druk gestreden maar Arjen zag een optie om remise te claimen door herhaling van zetten en dus was de overwinning binnen. 

Joep zijn tegenstander opende met 1.b4, waarna het vrijwel de hele tijd gelijk op ging, totdat ik in het middenspel een pion won. Wit probeerde in het eindspel iets terug te doen met twee gevaarlijk uitziende vrijpionnen, maar toen ik die nog maar net wist te stoppen en daarbij nog een pion buitmaakte, gaf hij op.

Hieronder de mooie winstpartij van Samuel.

In het eindspel ruilde hij een dame af wat hij niet moest doen. Ik had 1 pion meer dan hem en stond in een gewonnen eindspel.

Tussendoor konden we nog kijken naar Almere 3 die tegen En Passant2, onze laatste tegenstander van het seizoen, speelden. En Passant 2 won hier de wedstrijd en kan waarschijnlijk de laatste wedstrijd tegen ons het kampioenschap binnen halen.

Met een blije crew konden we weer trots huiswaarts keren na de eerste overwinning!