Magnus wint SGS E-teams toernooi

Het SGS E teams toernooi is een van de leukste team toernooien. Het is tot de E leeftijd en dat wil zeggen tot 10 jaar. Bij Magnus hebben we maar liefst 56 kinderen in deze categorie en er zijn jaren geweest dat de helft van de deelnemers van Magnus kwam.

Dit jaar heeft de SGS gezegd dat elke club in principe 2 teams mag afvaardigen, (Clubkampioenschap voor E-teams: zondag 2 juni – Stichts-Goeoise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl)) en voor het toernooi is dat ook wel beter. We hebben nog wel met de SGS onderhandeld of we toch nog een derde meidenteam mochten leveren en dat mocht. het kwam ook goed uit want met zo een toernooi wil je een even aantal teams hebben.

Suthan en Albert hebben namens de TC de beste 10 E (of jonger) spelers /meiden benaderd, en hebben aan alle teams een teamcaptain gehangen. Uiteraard hebben we de teamcaptains gevraagd om een verslag te schrijven en dat kan je hieronder lezen.

Dit jaar streden weer 12 teams van 4 spelers om de felbegeerde plekken in september.

Magnus 1 tegen Magnus 2

De strijd was intens: team 1 van Magnus behaalde een sterke 13 punten en 23.5 boordpunten, ruim genoeg om de koppositie te claimen. Team 2 claimde de vierde plek met 9 punten, evenveel als nummer 3, maar met 2.5 boordpunten minder (16.5 totaal).

Magnus 1 wint de beker

Helaas greep het derde team van Magnus net naast kwalificatie, maar eindigde wel met 6 punten op een verdienstelijke achtste plek.

Magnus team 3

Alle jongens en meisjes mogen trots zijn op hun deelname en prestaties. Veel succes toegewenst voor team 1 en 2 in de volgende ronde!